r
Nosalty Logó

Áfonyás túró

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Áfonyás túró
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.8 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 2147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áfonyát megmossuk, hagyjuk lecsepegni.
  2. A túrót a citromlével, citromhéjjal, cukorral és vaníliás cukorral simára keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  3. A túró felét 6 kb. 200 ml űrtartalmú edény aljára simítjuk. Elosszuk rajta az áfonyát, a maradék túrót rásimítjuk.
  4. Megszórjuk a barna cukorral, karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4551
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellizálás helyett a barna cukorral megszórt desszertet tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, míg a cukor megolvad és egy vékony karamellszirup réteget alkot. A desszertet rétegezhetjük akár egy nagyobb edénybe is. Az áfonyára szórhatunk 8-10 ek kukoricapehelyt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...