r
Nosalty Logó

Áfonyás tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Áfonyás tortácskák
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kekszes alaphoz:

A krémhez és a püréhez:

Összesen 618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kekszes alaphoz:

A krémhez és a püréhez:

Összesen 1236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kekszes alaphoz:

A krémhez és a püréhez:

Összesen 236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 618 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A kekszes alaphoz:

A krémhez és a püréhez:

Elkészítés

A kekszes alaphoz:

  1. A kekszeket finomra morzsoljuk, a vajjal elkeverjük. 2 desszertgyűrűt (8 cm átmérő) egy sima felületű lapra helyezzük, a kekszes alapot elosztjuk a gyűrűkben, enyhén lenyomkodjuk, és 30 percre hidegre tesszük.
  2. A megmosott áfonyát a cukorral és a vízzel felfőzzük, kb. 3 percig főzzük, pürésítjük, és hagyjuk hűlni.
  3. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. Kb. 4 ek áfonyapürét félreteszünk, a maradékot a mascarponéval és a citromlével simára keverjük.
  5. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, 3-4 ek áfonyás mascarponét hozzákeverünk, majd a maradék áfonyás mascarponéhoz keverjük. Kb. 15-30 percre hidegre tesszük.
  6. A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó krémhez keverjük. A krémet elosztjuk a kekszes alapon, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
  7. A tortácskákat egy éles, vékony kés segítségével a gyűrűkből kisegítjük, tányérra helyezzük, a maradék pürét elosztjuk a tortácskákon, és tálalunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1637
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom gyümölcsös desszert.

Hozzávalók

A kekszes alaphoz:

A krémhez és a püréhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...