Áfonyás-tejberizses szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Áfonyás puding
Töltelék
-
2g cukor6 kcal
-
42g tej23 kcal
-
12g rizs42 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
6 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
Díszítés
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
8g áfonya5 kcal
Összesen
660
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Áfonyás puding
Töltelék
-
10g cukor39 kcal
-
250g tej140 kcal
-
70g rizs251 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
Díszítés
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g áfonya29 kcal
Összesen
3960
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
8.6g tojás11 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Áfonyás puding
-
10.5g áfonya6 kcal
-
5.2g nádcukor20 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
10.5g víz0 kcal
Töltelék
-
0.5g cukor2 kcal
-
13.1g tej7 kcal
-
3.7g rizs13 kcal
-
13.1g habtejszín38 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.2g fehér csokoládé28 kcal
Díszítés
-
13.1g habtejszín38 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
2.6g áfonya1 kcal
Összesen
205
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 150.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
660
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 207.5 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5899.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1923 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 2150 mg
-
Nátrium 1585 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.6 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 905.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1644 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 568 mg
-
Retinol - A vitamin: 1611 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 951 micro
Összesen
3960
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
6 dkg cukor
-
7.5 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Áfonyás puding
-
20 dkg áfonya
-
10 dkg nádcukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl víz
Töltelék
-
1 ek cukor
-
2.5 dl tej
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál zselatin
-
10 dkg fehér csokoládé
Díszítés
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskóta
- A piskótát a hozzávalókból elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a fehérjét kemény habbá. A lisztbe keverjük a sütőport, majd szitáljuk a sárgájába kevergetve, körkörösen felváltva a fehérjehabbal.
- Majd a sima masszát 20x30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk egy kenőkéssel, és süssük 170 fokon 10 perc alatt készre.
Áfonyás puding
- Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük a cukorral együtt, addig főzzük, míg megolvad a cukor. Majd összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük.
- Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, és még melegen rákenjük a piskótalapra, és kihűtjük a hűtőben.
Töltelék
- A töltelékhez mosott rizst mikrótálba öntjük, a tejet és cukrot ráöntjük, majd mikróban lefedve megfőzzük 350 watton addig, míg puha nem lesz, kb. 30 perc. Kihűtjük.
- A vaníliás cukorral és habfixálóval felvert tejszínhabot a rizshez adagoljuk. Az olvasztott csokoládét ezután adjuk hozzá, és keverjük ki jól. A zselatint melegítsük fel, és adjuk azt is hozzá. Citromhéjjal ízesítjük.
- A krémet egyenletesen kenjük el az áfonyás rétegen, és a hűtőbe tesszük dermedni.
Díszítés
- Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7140
- Feltöltés dátuma: 2017. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Hogy miért éppen áfonyás? Többek között, mert ez a kedvenc gyümölcsöm. A hűtőben viszont volt elég ahhoz, hogy ezt a finom süteményt megalkossam. A tejberizs önmagában is finom, ám ha megbolondítjuk fehér csokoládéval és tejszínhabbal, akkor már luxus krémnek való anyag kerekedik belőle. Íme az alkotás receptje.