r
Nosalty Logó

Áfonyás sült zabkása

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Áfonyás sült zabkása
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2293 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 573 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4903.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    2188 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 2293 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabot, a sütőport, az édesítőt, a fahéjat és a sót egy keverőtálba kimérjük. Apróra tört zabot használtam, így szépen összeáll a tészta sütéskor.
  2. A banánt meghámozzuk, majd egy kisebb tányéron villával összetörjük. Ezután mehet a többi hozzávalóhoz, amihez a tejet és a mogyoróvajat is hozzáadjuk. Mogyoróvajból a darabos verziót használtam, így a magvak még egy kis plusz csavart adnak az egésznek.
  3. Ha ezzel megvagyunk, robotgéppel egy perc alatt simára keverjük, így könnyebben simára keverhető a mogyoróvaj.
  4. Ezután hozzáadjuk az áfonya felét és fakanállal elkeverjük benne.
  5. Egy sütőformát (kb. 25-30 cm átmérőjű) kivajazunk, én kókuszolaj sprayt szoktam használni. Beleöntjük a masszát, majd a tetejére szórjuk az áfonya másik felét és egy kis kakaóbabtöretet.
  6. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra, majd mehet bele a zabkása 30 percre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 528
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás sült zabkása
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...