Kakaóbab

Kakaóbab

Leírás

A kakaóbab a Dél-Amerikában honos kakaófa gyümölcse, évszázadok óta egy rendkívül népszerű élelmiszer, amelyet az élelmiszeripar sokoldalú felhasználása jellemez. Belőle készül a csokoládé, a kakaóvaj, a kakaópor. Magas vitamin-, ásványi anyag és antioxidánstartalmú alapanyag, fő - élénkítő - hatóanyaga a teobromin.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét, száraz, hűvös helyen, zárt edényben.

100g Kakaóbab

fehérjetartalom

19.6 g

zsírtartalom

13.08 g

szénhidráttartalom

57.9 g

víztartalom

3 g

gramm kakaóbab?

Top ásványi anyagok

Foszfor

734 mg

Magnézium

499 mg

Kalcium

128 mg

Nátrium

21 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.118 g

Kolin

12 mg

Niacin - B3 vitamin

2.185 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.254 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.6 g

Zsír

telített zsírsav

8.07 g

egyszeresen telített zsírsav

4.57 g

többszörösen telített zsírsav

0.44 g

ásványi anyagok

Kalcium

128 mg

Vas

13.86 mg

Magnézium

499 mg

Foszfor

734 mg

Nátrium

21 mg

Cink

6.81 mg

Réz

3.788 mg

Mangán

3.837 mg

Szelén

14.3 µg

szénhidrát

rost

37 g

cukor

1.75 g

víz

3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.078 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.241 mg

Niacin - B3 vitamin

2.185 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.254 mg

Folát

32 µg

Kolin

12 mg

Lutein+zeaxantin

38 µg

E vitamin

0.1 mg

K vitamin

2.5 µg

B6 vitamin

0.118 g

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...