Kakaóbab
Leírás
A kakaóbab a Dél-Amerikában honos kakaófa gyümölcse, évszázadok óta egy rendkívül népszerű élelmiszer, amelyet az élelmiszeripar sokoldalú felhasználása jellemez. Belőle készül a csokoládé, a kakaóvaj, a kakaópor. Magas vitamin-, ásványi anyag és antioxidánstartalmú alapanyag, fő - élénkítő - hatóanyaga a teobromin.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Sötét, száraz, hűvös helyen, zárt edényben.
100g Kakaóbab
fehérjetartalom
19.6 g
zsírtartalom
13.08 g
szénhidráttartalom
57.9 g
víztartalom
3 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
734 mg
Magnézium
499 mg
Kalcium
128 mg
Nátrium
21 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.118 g
Kolin
12 mg
Niacin - B3 vitamin
2.185 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.254 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
19.6 g
Zsír
telített zsírsav
8.07 g
egyszeresen telített zsírsav
4.57 g
többszörösen telített zsírsav
0.44 g
ásványi anyagok
Kalcium
128 mg
Vas
13.86 mg
Magnézium
499 mg
Foszfor
734 mg
Nátrium
21 mg
Cink
6.81 mg
Réz
3.788 mg
Mangán
3.837 mg
Szelén
14.3 µg
szénhidrát
rost
37 g
cukor
1.75 g
víz
3 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.078 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.241 mg
Niacin - B3 vitamin
2.185 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.254 mg
Folát
32 µg
Kolin
12 mg
Lutein+zeaxantin
38 µg
E vitamin
0.1 mg
K vitamin
2.5 µg
B6 vitamin
0.118 g