Egyszerű Rigó Jancsi-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztalapokhoz
-
25g vaj179 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
11 kcal
-
2g kakaóbab4 kcal
A krémhez
-
63g habtejszín183 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
2g porcukor7 kcal
A tetejére
-
0 kcal
Összesen
728
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztalapokhoz
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
91 kcal
-
15g kakaóbab34 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A tetejére
-
0 kcal
Összesen
5812
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztalapokhoz
-
12.9g vaj92 kcal
-
12.9g porcukor50 kcal
-
14.2g tojás18 kcal
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
1g kakaóbab2 kcal
A krémhez
-
32.2g habtejszín94 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
12.9g étcsokoládé70 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
A tetejére
-
0 kcal
Összesen
374
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
728
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 406.8 g
-
Telített zsírsav 245 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1721 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3818.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 710 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 664 mg
-
Foszfor 1725 mg
-
Nátrium 534 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.6 g
-
Cukor 326 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 520 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3077 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 714 mg
-
Retinol - A vitamin: 3022 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 668 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1086 micro
Összesen
5812
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
374
kcal
Hozzávalók
A tésztalapokhoz
-
200 g vaj
-
200 g porcukor
-
4 db tojás
-
160 g finomliszt
-
40 g cukrozatlan kakaópor
-
15 g kakaóbab
A krémhez
-
500 ml habtejszín
-
2 db lapzselatin
-
200 g étcsokoládé
-
2 ek porcukor
A tetejére
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztalapokhoz
- Két lehetőségünk van: vagy egyben megsütjük a tortalapot, és ha kihűlt, kettévágjuk, vagy két külön tortalapot sütünk, ebben az esetben a hozzávalókat felezni kell!
- A puha vajat habosra keverünk az átszitált porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan lekeverjük benne.
- Ezután a lisztet a kakaóporral együtt hozzászitáljuk, hozzáadjuk a tört kakaóbabot (vagy ha két külön lapot sütünk, akkor a tetejére szórjuk), majd simára keverjük a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 175 fokon 10-12 percig sütjük (ha egyben sütjük a tortalapokat, akkor több idő kell neki), amíg a közepe teljesen meg nem szilárdul, és a széle pirulni nem kezd.
A krémhez
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A lényeg, hogy még folyós legyen, de már ne legyen forró.
- Közben 50 ml tejszínt felmelegítünk, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, majd addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne.
- Közben a maradék hideg tejszínt habbá verjük, majd hozzácsorgatjuk a csokoládét, végül pedig a zselatinos tejszínt, és simára keverjük.
A tetejére
- Az egyik tortalapot a forma aljára tesszük, rákenjük a csokoládés krémet, amiből két evőkanállal félreteszünk.
- Erre jön a másik tortalap, majd a maradék krémmel vékonyan megkenjük a tetejét.
- Tálalás előtt kakaóporral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 405
- Tegnapi nézettség: 146
- 7 napos nézettség: 2941
- Össznézettség: 53895
- Feltöltés dátuma: 2019. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Oké, nem teljesen a klasszikus receptet követi, de mégis felismerhető benne az eredeti Rigó Jancsi sütemény. Elég masszív csokidózis, az viszont tuti!