r
Nosalty Logó

Egyszerű Rigó Jancsi-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Egyszerű Rigó Jancsi-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 5812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    406.8 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3818.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3022 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 5812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztalapokhoz

  1. Két lehetőségünk van: vagy egyben megsütjük a tortalapot, és ha kihűlt, kettévágjuk, vagy két külön tortalapot sütünk, ebben az esetben a hozzávalókat felezni kell!
  2. A puha vajat habosra keverünk az átszitált porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan lekeverjük benne.
  3. Ezután a lisztet a kakaóporral együtt hozzászitáljuk, hozzáadjuk a tört kakaóbabot (vagy ha két külön lapot sütünk, akkor a tetejére szórjuk), majd simára keverjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 175 fokon 10-12 percig sütjük (ha egyben sütjük a tortalapokat, akkor több idő kell neki), amíg a közepe teljesen meg nem szilárdul, és a széle pirulni nem kezd.

A krémhez

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A lényeg, hogy még folyós legyen, de már ne legyen forró.
  3. Közben 50 ml tejszínt felmelegítünk, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, majd addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne.
  4. Közben a maradék hideg tejszínt habbá verjük, majd hozzácsorgatjuk a csokoládét, végül pedig a zselatinos tejszínt, és simára keverjük.

A tetejére

  1. Az egyik tortalapot a forma aljára tesszük, rákenjük a csokoládés krémet, amiből két evőkanállal félreteszünk.
  2. Erre jön a másik tortalap, majd a maradék krémmel vékonyan megkenjük a tetejét.
  3. Tálalás előtt kakaóporral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 405
  • Tegnapi nézettség: 146
  • 7 napos nézettség: 2941
  • Össznézettség: 53895
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oké, nem teljesen a klasszikus receptet követi, de mégis felismerhető benne az eredeti Rigó Jancsi sütemény. Elég masszív csokidózis, az viszont tuti!

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...