r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

Összesen 1544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

Összesen 6168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    457.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4005.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 6168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

Elkészítés

Tészta alap

  1. Csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt vágunk, és vajazzuk is ki.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Daráljuk le a zabkekszet, adjuk hozzá a darált diót, az előzetesen megolvasztott vajat, a cukrot és a kevés őrölt fahéjat.
  4. A keveréket morzsoljuk össze, majd tegyük a szilikonos papírral bélelt formába, jól lenyomkodva.
  5. Amíg készítjük a krémet, a tészta alapot a hűtőbe tehetjük.

Krém

  1. Kézi mixerrel verjük fel a krémsajtot, a mascarponét, amíg csomómentes lesz.
  2. A krémhez adagoljuk hozzá a tejfölt és az étkezési keményítőt, tovább keverjük.
  3. Továbbra is keverve egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
  4. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd a reszelt citromhéjat, és krémes állagúra dolgozzuk.
  5. Öntsük a krémet a tészta alapra.
  6. Öntsük rá az áfonyás öntetet, és nagyon óvatosan, nagyjából keverjük el.
  7. A tortaformát alaposan bugyoláljuk be alufóliával.
  8. Vízfürdőben fogjuk sütni: kb. a tortaforma feléig érjen a forró víz, az alufólia miatt a torta nem lesz nedves.
  9. Süssük 160 fokon alul-felül sütéssel kb. 80 percig.
  10. Mikor kész, a töltelék még nem szilárd, de majd kihűlés után megszilárdul.
  11. A tortaformában hűtsük, majd tovább hűtőben.

Áfonyás szósz

  1. A megmosott áfonyát a cukorral egy lábasba tesszük, közepes lángon kb. 10 percig főzzük.
  2. Hagyjuk kihűlni, csak utána öntsük a krémhez.

Díszítés

  1. A díszítéshez kb. 10 dkg mandulaforgácsot megpirítunk egy száraz serpenyőben, a kész tortára szórjuk.
  2. Tálaláskor 1-1 szem diót is tehetünk a sütemény mellé.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24-26
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13032
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes, lágy torta, nem túl édes, az elkészítése odafigyelést igényel, de megéri. Más gyümölccsel is elkészíthető, pl. málnával, ribizlivel.

Hozzávalók

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...