Áfonyás sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta alap
Krém
-
100g krémsajt250 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
38 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Áfonyás szósz
-
25g fekete áfonya14 kcal
-
8g cukor29 kcal
Díszítés
-
25g mandulapehely148 kcal
-
7g dió43 kcal
Összesen
1544
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta alap
Krém
-
400g krémsajt1000 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
152 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Áfonyás szósz
-
100g fekete áfonya57 kcal
-
30g cukor116 kcal
Díszítés
-
100g mandulapehely590 kcal
-
26g dió170 kcal
Összesen
6168
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta alap
Krém
-
21g krémsajt52 kcal
-
7.9g cukor30 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
10.5g mascarpone42 kcal
-
13.1g tejföl26 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Áfonyás szósz
-
5.2g fekete áfonya3 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
Díszítés
-
5.2g mandulapehely31 kcal
-
1.4g dió9 kcal
Összesen
322
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 114.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1001.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.1 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 120.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
1544
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.8 g
Zsír
-
Összesen 457.9 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4005.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 719 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 1436 mg
-
Nátrium 1277 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.4 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 483.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1520 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 860 mg
-
Retinol - A vitamin: 1458 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1316 micro
Összesen
6168
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
Tészta alap
Krém
-
400 g krémsajt
-
150 g cukor
-
40 g étkezési keményítő
-
200 g mascarpone
-
2.5 dl tejföl
-
5 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
Áfonyás szósz
-
10 dkg fekete áfonya
-
3 ek cukor
Díszítés
-
10 dkg mandulapehely
-
1 marék dió
Elkészítés
Tészta alap
- Csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt vágunk, és vajazzuk is ki.
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
- Daráljuk le a zabkekszet, adjuk hozzá a darált diót, az előzetesen megolvasztott vajat, a cukrot és a kevés őrölt fahéjat.
- A keveréket morzsoljuk össze, majd tegyük a szilikonos papírral bélelt formába, jól lenyomkodva.
- Amíg készítjük a krémet, a tészta alapot a hűtőbe tehetjük.
Krém
- Kézi mixerrel verjük fel a krémsajtot, a mascarponét, amíg csomómentes lesz.
- A krémhez adagoljuk hozzá a tejfölt és az étkezési keményítőt, tovább keverjük.
- Továbbra is keverve egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
- Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd a reszelt citromhéjat, és krémes állagúra dolgozzuk.
- Öntsük a krémet a tészta alapra.
- Öntsük rá az áfonyás öntetet, és nagyon óvatosan, nagyjából keverjük el.
- A tortaformát alaposan bugyoláljuk be alufóliával.
- Vízfürdőben fogjuk sütni: kb. a tortaforma feléig érjen a forró víz, az alufólia miatt a torta nem lesz nedves.
- Süssük 160 fokon alul-felül sütéssel kb. 80 percig.
- Mikor kész, a töltelék még nem szilárd, de majd kihűlés után megszilárdul.
- A tortaformában hűtsük, majd tovább hűtőben.
Áfonyás szósz
- A megmosott áfonyát a cukorral egy lábasba tesszük, közepes lángon kb. 10 percig főzzük.
- Hagyjuk kihűlni, csak utána öntsük a krémhez.
Díszítés
- A díszítéshez kb. 10 dkg mandulaforgácsot megpirítunk egy száraz serpenyőben, a kész tortára szórjuk.
- Tálaláskor 1-1 szem diót is tehetünk a sütemény mellé.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24-26
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13036
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Krémes, lágy torta, nem túl édes, az elkészítése odafigyelést igényel, de megéri. Más gyümölccsel is elkészíthető, pl. málnával, ribizlivel.