Áfonyás pudingos kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
15 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
19 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g áfonya43 kcal
-
19 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
86 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
Összesen
934
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
29 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g áfonya86 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
171 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
1868
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
34.4g finomliszt125 kcal
-
1.2g instant élesztő4 kcal
-
13.8g tej8 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
5.5g margarin39 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.6g áfonya12 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
6.2g vaníliás pudingpor24 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
Összesen
257
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 110.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
934
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1095.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313.2 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 221.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 350 mg
-
Retinol - A vitamin: 459 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
1868
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
1 dl tej
-
1 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
4 dkg margarin
-
1 csipet só
-
15 dkg áfonya
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 ek citromlé
Elkészítés
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint. Alaposan kidagasztjuk géppel. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát 2 egyenlő részre vágjuk. Csinos kis bucikat formázunk, szaknyelven slájfoljuk, balról jobbra lenyomva a tenyerünket az asztallapjára. Konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk kelni.
- Addig elkészítjük a tölteléket. Az áfonyát megmossuk, és kissé lecsepegtetjük, a cukorral megpároljuk kevés citrommal meglocsolva. A pudingot a cukorral az előírásnak megfelelően 4 dl tejjel sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, az áfonyával összekeverjük, és kihűtjük a hűtőben. Az egyik cipót 2 mm vastag téglalapra nyújtjuk, ennek a mérete kb. 30*16 cm.
- A tésztalap szélesebbik oldalához teszünk kb. 1,5 ek. áfonyás pudingot, de a tészta szélétől legalább 2-3 cm-re, mert akkor nem fog összeragadni a tészta. A töltelékre fordítjuk a tésztát, majd az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk a szélét.
- Egy éles késsel kb. 1 cm szélességben bevagdossuk a maradék tésztát. Ennek a résznek minimum 6 cm-nek kell lennie, mert akkor nem fogja jól befedni a töltelékes részt, és nem kerül alulra a csíkok vége. Megkenhetjük tojásfehérjével, mert akkor jobban tapad. A töltelékes részt szépen átsodorjuk a bevagdalt részen úgy, hogy a csíkok végei alulra kerüljenek. A kalács két végét összedugjuk. Kicsit becsípjük, nehogy szétnyíljon. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb, és hagyjuk még 30 percet kelni. Lekenjük 1 tojás sárgájával.
- Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk. Ebből a mennyiségből 2 kalácska lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2453
- Feltöltés dátuma: 2014. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Zsuzsamama56
322 recept
Csodálatos reggelire egy finom teával vagy bármilyen meleg itallal.