r
Nosalty Logó

Áfonyás pudingos kalács

Zsuzsamama56
Áfonyás pudingos kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

934
Kalória
21.5g
Fehérje
156.6g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
110.8g
Víz
198.5g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
35g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    313.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint. Alaposan kidagasztjuk géppel. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 2 egyenlő részre vágjuk. Csinos kis bucikat formázunk, szaknyelven slájfoljuk, balról jobbra lenyomva a tenyerünket az asztallapjára. Konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk kelni.
  3. Addig elkészítjük a tölteléket. Az áfonyát megmossuk, és kissé lecsepegtetjük, a cukorral megpároljuk kevés citrommal meglocsolva. A pudingot a cukorral az előírásnak megfelelően 4 dl tejjel sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, az áfonyával összekeverjük, és kihűtjük a hűtőben. Az egyik cipót 2 mm vastag téglalapra nyújtjuk, ennek a mérete kb. 30*16 cm.
  4. A tésztalap szélesebbik oldalához teszünk kb. 1,5 ek. áfonyás pudingot, de a tészta szélétől legalább 2-3 cm-re, mert akkor nem fog összeragadni a tészta. A töltelékre fordítjuk a tésztát, majd az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk a szélét.
  5. Egy éles késsel kb. 1 cm szélességben bevagdossuk a maradék tésztát. Ennek a résznek minimum 6 cm-nek kell lennie, mert akkor nem fogja jól befedni a töltelékes részt, és nem kerül alulra a csíkok vége. Megkenhetjük tojásfehérjével, mert akkor jobban tapad. A töltelékes részt szépen átsodorjuk a bevagdalt részen úgy, hogy a csíkok végei alulra kerüljenek. A kalács két végét összedugjuk. Kicsit becsípjük, nehogy szétnyíljon. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb, és hagyjuk még 30 percet kelni. Lekenjük 1 tojás sárgájával.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk. Ebből a mennyiségből 2 kalácska lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24

Csodálatos reggelire egy finom teával vagy bármilyen meleg itallal.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...