Áfonyás-orgonás banánkenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sütihez
-
38g banán21 kcal
-
8g nádcukor29 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
0 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
13g növényi tej6 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g áfonya14 kcal
A krémhez és az öntethez
-
13g mascarpone51 kcal
-
13g áfonya7 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
A díszítéshez
-
6g orgonavirág0 kcal
Összesen
362
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sütihez
-
300g banán171 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
0 kcal
-
120g napraforgó olaj1061 kcal
-
100g növényi tej47 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g áfonya114 kcal
A krémhez és az öntethez
-
100g mascarpone404 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
A díszítéshez
-
50g orgonavirág0 kcal
Összesen
2891
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sütihez
-
23.6g banán13 kcal
-
4.7g nádcukor18 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.8g fehérborecet0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
9.4g napraforgó olaj84 kcal
-
7.9g növényi tej4 kcal
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.7g áfonya9 kcal
A krémhez és az öntethez
-
7.9g mascarpone32 kcal
-
7.9g áfonya4 kcal
-
1.6g nádcukor6 kcal
A díszítéshez
-
3.9g orgonavirág0 kcal
Összesen
227
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
362
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 165.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 894.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.6 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 525 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
2891
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A sütihez
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál fahéj
-
1 csipet só
-
200 g áfonya
A krémhez és az öntethez
A díszítéshez
-
50 g orgonavirág
Elkészítés
A sütihez
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd egy kevés kókusz vagy napraforgóolajjal kenjük ki a gyümölcskenyérformát, és/vagy tegyünk bele sütőpapírt.
- Az áfonyát mossuk, szárítsuk, és lisztbe forgassuk, rázzuk le róla a felesleget.
- A száraz hozzávalókat keverjük össze egy nagyobb tálban: liszt, só, fahéj, szódabikarbóna, sütőpor.
- Egy másik tálban keverjük simára a villával összenyomkodott puha banánt a nád- vagy kókuszcukorral, keverjük hozzá a napraforgó- vagy kókuszolajat, a citromlevet, a vanília kivonatot, adjunk hozzá két evőkanál almaborecetet, majd keverjük bele a növényi tejet.
- A nedves és száraz hozzávalókat keverjük össze, spatulával keverjük hozzá a lisztezett áfonyát is, majd mehet a tészta az előkészített formába. 50 perc után már ellenőrizhetjük, de addig hagyjuk sülni, amíg tűpróbával megbizonyosodtunk, hogy a közepe is átsült.
A krémhez és az öntethez
- A sütit hagyjuk először a formában, majd onnan kiemelve egy rácson teljesen kihűlni.
- Közben egy marék áfonyát kevés cukorral forraljunk össze, ameddig a gyümölcs össze nem esik.
- Ha egy kicsit besűrűsödött turmixoljuk, és szűrőn nyomjuk át, ez lesz a krém színezője és öntetként is használhatjuk.
- Felvert vegán habkrémbe vagy kihabosított mascarponéhoz keverjünk pár kanállal az áfonyaöntetből, hogy szép halvány orgonalila legyen. Ez lesz a krém, ezzel kenjük meg a kihűlt áfonyás banánkenyeret.
A díszítéshez
- Tálaláskor mosott orgonavirágokkal díszítsük, szeleteljük, öntettel locsoljuk, adjunk mellé friss áfonyát pluszba, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1473
- Feltöltés dátuma: 2023. április 26.
Ajánló
Vegán és vega módon is elkészíthető süti
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A tavasz minden szépsége bele és rá kerül, ilyen éteri lila árnyalatokat csak az áfonya felhasználásával érhetsz el – készíts virág helyett vagy virág mellé te is áfonyás banánkenyeret anyák napjára!