Áfonyás-mascarponés képviselőfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
11g napraforgó olaj96 kcal
-
11g víz0 kcal
-
11g finomliszt39 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
Az áfonyás-mascarponés krémhez
-
42g áfonya24 kcal
-
40g tej22 kcal
-
29 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
A habhoz
-
12g cukor45 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
8g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
17g áfonya10 kcal
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
65g napraforgó olaj575 kcal
-
65g víz0 kcal
-
65g finomliszt237 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
Az áfonyás-mascarponés krémhez
-
250g áfonya143 kcal
-
240g tej134 kcal
-
171 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
A habhoz
-
70g cukor271 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
50g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
100g áfonya57 kcal
Összesen
3035
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
Az áfonyás-mascarponés krémhez
-
16.8g áfonya10 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
11 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
16.8g mascarpone68 kcal
A habhoz
-
4.7g cukor18 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
3.4g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
6.7g áfonya4 kcal
Összesen
204
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 100 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.4 g
Zsír
-
Összesen 183.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1708.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 283.5 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 599.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 779 micro
Összesen
3035
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
65 g napraforgó olaj
-
65 ml víz
-
65 g finomliszt
-
2 db tojás
-
1 késhegynyi só
-
1 késhegynyi cukor
Az áfonyás-mascarponés krémhez
-
250 g áfonya
-
2.4 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
250 g mascarpone
A habhoz
-
70 g cukor
-
3 db tojásfehérje
A tálaláshoz
-
100 g áfonya
Elkészítés
A tésztához
- Felforraljuk az olajat a vízzel, a cukorral és a sóval.
- Mikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg elválik az edény falától.
- Ezután robotgéppel magas fordulaton elkezdjük keverni, és lassan hozzáadagoljuk a tojásokat.
- A tésztából kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd vízzel bespricceljük.
- 210 C-on 15 percig sütjük.
Az áfonyás-mascarponés krémhez
- Az áfonyát leturmixoljuk, majd a tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrűre főzzük.
- Ha kihűlt a krém, akkor összekeverjük a mascarponéval.
A habhoz
- 40 g cukrot felforralunk éppen annyi vízzel, ami ellepi.
- A tojásfehérjét a maradék 30 g cukorral felverjük, majd ehhez lassan hozzákeverjük a vizes szirupot.
A tálaláshoz
- A fánkot kettévágjuk.
- Az aljára először az áfonyás krémből nyomunk, ráhalmozzuk az áfonya szemeket, majd habot nyomunk rá, és ráhelyezzük a fánk kalapját.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1740
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A családunk kedvenc képviselőfánk receptje, áfonyával és mascarponéval felturbózva.