r
Nosalty Logó

Áfonyás-málnás frangipane torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Áfonyás-málnás frangipane torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Összesen 1026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Összesen 4102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2310.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2085 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 4102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Nyújtódeszkára szitáljuk a lisztet és a porcukrot.
  2. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott jéghideg margarint, és morzsoljuk el.
  3. Ezután mehet hozzá a tej, a tojás és a szerecsendió.
  4. Gyorsan dolgozzuk össze, ne várjuk meg, míg a kezünk melegétől elolvad a vaj. Gyúrjunk belőle gyorsan egy bucit, és folpack-ba csomagolva, min. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
  5. Lisztezett deszkán nyújtsuk akkorára, mint a piteforma, béleljük ki vele a formát, a peremét is. Villával szurkáljuk meg.
  6. Közben 200 fokra melegítsük elő a sütőt, és az alsó rácsra tegyünk egy sütőlapot.
  7. Készítsük el a frangipane-t: keverjük a tojást a margarinnal habosra, adjuk hozzá a cukrot, majd a mandulát is forgassuk bele.
  8. A masszát öntsük bele a tésztával kibélelt piteformába, és szórjunk meg a gyümölcsökkel.
  9. 200 fokon 10 percig süssük az alsó rácson, majd kapcsoljuk le a sütőt 160 fokra, és költöztessük a pitét egy emelettel feljebb, itt süssük még további 25-30 percig.
  10. Ha a közepe még remegős, de a széle már megszilárdult, kivehetjük. Ahogy hűl, meg fog keményedni a belseje is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 10029
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Tálaljuk a sütit melegen vaníliafagyival vagy hideg vaníliaszósszal. Ha hidegen tálaljuk a pitét, akkor viszont forró vaníliaöntetet öntsünk rá. A siker semmiképp nem fog elmaradni. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-málnás frangipane torta
Szofika 104 recept

Ma végre valahára vettem egy pitetálat. Egész nap mindenféle receptes oldalt bújtam, hogy mégis méltó módon avathassam fel eme csodát. Adva volt itthon 2 doboz málna és 2 doboz áfonya. Adva volt viszont egész nap zuhogó eső is, így tudtam, hogy csak olyan receptet választhatok, amihez minden van itthon, mert ki nem teszem a lábam a lakásból. Még a pite kedvéért sem. Hiába, a ködös Albionban nagy úr az eső. :) Több recept összeollózásából született meg az én "Very berry" frangipane tortám. Még több kép itt.

Hozzávalók

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...