Áfonyás-málnás frangipane torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g tej1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A frangipane krémhez
-
25g margarin179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
Összesen
1026
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A frangipane krémhez
-
100g margarin717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
Összesen
4102
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
20g finomliszt73 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A frangipane krémhez
-
8g margarin57 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
8g mandula47 kcal
-
0.2g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
Összesen
327
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 119.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
1026
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.2 g
Zsír
-
Összesen 252.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2310.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 1109 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.6 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 478.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2085 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 560 mg
-
Retinol - A vitamin: 1960 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1469 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1112 micro
Összesen
4102
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
50 g porcukor
-
1 db tojás
-
1 ek tej
A frangipane krémhez
-
2 db tojás
-
2.5 ml mandulaaroma
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Nyújtódeszkára szitáljuk a lisztet és a porcukrot.
- Adjuk hozzá a kis kockákra vágott jéghideg margarint, és morzsoljuk el.
- Ezután mehet hozzá a tej, a tojás és a szerecsendió.
- Gyorsan dolgozzuk össze, ne várjuk meg, míg a kezünk melegétől elolvad a vaj. Gyúrjunk belőle gyorsan egy bucit, és folpack-ba csomagolva, min. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk akkorára, mint a piteforma, béleljük ki vele a formát, a peremét is. Villával szurkáljuk meg.
- Közben 200 fokra melegítsük elő a sütőt, és az alsó rácsra tegyünk egy sütőlapot.
- Készítsük el a frangipane-t: keverjük a tojást a margarinnal habosra, adjuk hozzá a cukrot, majd a mandulát is forgassuk bele.
- A masszát öntsük bele a tésztával kibélelt piteformába, és szórjunk meg a gyümölcsökkel.
- 200 fokon 10 percig süssük az alsó rácson, majd kapcsoljuk le a sütőt 160 fokra, és költöztessük a pitét egy emelettel feljebb, itt süssük még további 25-30 percig.
- Ha a közepe még remegős, de a széle már megszilárdult, kivehetjük. Ahogy hűl, meg fog keményedni a belseje is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 10029
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.
Ajánló
Tálaljuk a sütit melegen vaníliafagyival vagy hideg vaníliaszósszal. Ha hidegen tálaljuk a pitét, akkor viszont forró vaníliaöntetet öntsünk rá. A siker semmiképp nem fog elmaradni. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szofika
104 recept
Ma végre valahára vettem egy pitetálat. Egész nap mindenféle receptes oldalt bújtam, hogy mégis méltó módon avathassam fel eme csodát. Adva volt itthon 2 doboz málna és 2 doboz áfonya. Adva volt viszont egész nap zuhogó eső is, így tudtam, hogy csak olyan receptet választhatok, amihez minden van itthon, mert ki nem teszem a lábam a lakásból. Még a pite kedvéért sem. Hiába, a ködös Albionban nagy úr az eső. :) Több recept összeollózásából született meg az én "Very berry" frangipane tortám. Még több kép itt.