r
Nosalty Logó

Áfonyás hullámos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás hullámos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6534.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    2185 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    391 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 4230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához felforraljuk a vizet a zsírral és a csipet sóval, és lassan beleöntjük a lisztet.
  2. Folytonos keveréssel addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik.
  3. Kissé kihűtjük a tésztát.
  4. Robotgéppel egyesével alaposan beledolgozzuk az egész tojásokat és a sütőport.
  5. Kétfelé osztjuk a tésztát, sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben sütjük "zsemleszínűre" mind a két lapot.
  7. Gyorsan sül, folyamatos figyelmet igényel!

Krém

  1. A krémhez a vaníliás pudingport (2 tasak) 8 dl tejben megfőzzük.
  2. 6 ek cukrot keverünk még forrón a krémhez. Kihűtjük!
  3. Rátesszük az alsó lapra a vaníliás krémet, erre jön a 6 ek áfonyadzsem és a másik lap.

Tetejére

  1. A tejcsokoládét az olajjal gőzfürdő fölött felolvasztjuk, és a tésztára rácsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3538
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 13.

Ajánló

A vaníliás pudingporhoz 1 csomag vanillincukrot is keverhetünk, így erősebb vaníliás ízt érünk el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a krémeseket, gondoltam, feldobom egy kis áfonyadzsemmel... hát nem lett rossz. A vaníliás krém jól harmonizál az áfonyadzsem kissé fanyar ízével. Nem bántam meg ezt a párosítást, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...