r
Nosalty Logó

Áfonyás-almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kenny
Áfonyás-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Összesen 723 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Összesen 4339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Összesen 266 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 723 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4228.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1850 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 4339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Elkészítés

Tészta

  1. Tejföl kivételével a hozzávalókat (vajat picit megolvasztva) egy keverőtálba tesszük, és meggyúrjuk.
  2. Amikor a hozzávalók egyenletesen elkeveredtek, kis részletekben hozzáadagoljuk a tejfölt, majd addig gyúrjuk, míg egységes, összeálló tésztát nem kapunk.
  3. A tölteléket kb. fél órára hűtőbe rakjuk, ezalatt hozzálátunk a töltelékhez.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, és belekeverjük a lisztet. Addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ekkor beleöntjük a vizet, mindkét fajta cukrot, és hozzáadjuk a fahéjat. Óvatosan melegítve, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk a hozzávalókat. Figyeljünk rá, hogy ne hűljön ki (sűrűsödjön be), amíg a tészta elősütése tart, mert utána nem fog elfolyni az almák között.
  4. Alul-felül sütő, 180 fok, ca 10-15 perc, amíg a tészta kicsit megszilárdul.

Az összeillesztés

  1. Egy kivajazott piteformát a tészta kétharmadával vékonyan kibélelünk, majd behelyezzük a sütőbe.
  2. A félig sült pite alapot kivesszük, beleszórjuk az aszalt áfonyát (mennyiségét ízlés és piteforma szerint változtatjuk), utána rakjuk a kockára vágott almát, ráöntjük a cukros öntetünket.
  3. A megmaradt tésztát kézzel kisodorjuk, majd a pite tetejére rácsozzuk.
  4. Visszahelyezzük a sütőbe 180 fokra, hozzávetőleg 35-40 percre.
  5. Hőmérséklettől és önuralomtól függően 1-2 órát hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: d30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3876
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 30.

Ajánló

Első alkalommal egy amerikai focimeccshez készítettem. Illett hozzá. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai Pite! Kell ennél több történet? Viccet félretéve (a recept szerint) ennek nem lesz egy hatalmas lyuk a közepében. Sokszor próbálkoztam elkészíteni a filmekben (vagy akár Tom és Jerry-ben) látott pitét, de valahogy a tészta soha nem sikerült, de nem adtam fel, amíg nem találtam egy működőképeset. Maga a tésztarecept egy átlagos linzer, két vaníliás cukorral felturbózva, mindenki készítheti a sajátját, ha neki az esik jól. A töltelék az pedig több (eredetinek mondott) amerikai recept vegyítése, szigorúan a "szerintem így lesz jó" elv mentén.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Az összeillesztés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...