r
Nosalty Logó

Adventi dióhabos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Adventi dióhabos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A dióhab

Összesen 952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A dióhab

Összesen 5709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A dióhab

Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    320.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5566.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.7 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 5709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tészta

A dióhab

Elkészítés

A tészta

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (ha nem állna össze, kevés tejjel rásegítünk), majd 15 percet pihentetjük.
  2. Átgyúrjuk, kb. fél centisre nyújtjuk, és karácsonyi formákkal kiszaggatjuk.
  3. A formák közepére kiskanállal halmokat rakunk a dióhabból.
  4. Sütőpapíros tepsibe téve 180°C-on kb. 15-20 percig sütjük. (Ha zsemleszínű az alja, már vehetjük is ki, hogy finom omlós maradjon.)
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

A dióhab

  1. A tojásfehérjéket a cukor folyamatos hozzáadásával kemény habbá verjük.
  2. A darált diót óvatosan beleforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 344
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 40278
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Ajánló

Karácsonyra az ünnepi asztalra, az adventi készülődéshez egy kis tea mellé vagy akár gasztroajándéknak is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor óvodás voltam, anyukám rendszeresen otthon fogadta a korrepetáltjait, hogy ne kelljen hozzám dadust keresni. Az egyik diákja karácsony környékén egy doboz süteményt hozott. Annyira ízlett mindenkinek, hogy a receptjét még aznap elkértük. Anyukám csak úgy kutyafuttában felfirkantotta egy papírra a hozzávalókat, hogy majd később rendesen is leírjuk, de ez valahogy elmaradt:  a mai napig ugyanarról a rongyos-foltos papírról sütöm meg minden évben ezt a süteményt. Eleinte persze anyukámé volt a feladat, én kis kuktaként csak a szaggatásban segédkeztem, de mindig ezek a sütések hozták meg az igazi karácsonyi hangulatot. Az első ilyen sütésnek már vagy 12 éve, de a mai napig elképzelhetetlen nálunk a karácsony enélkül a finomság nélkül.

Hozzávalók

A tészta

A dióhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...