r
Nosalty Logó

Adas polo

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rebeka's Home
Adas polo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4707 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5320.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2393 mg
  • Nátrium
    1896 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2654 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 4707 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként a hagymát apróra vágjuk és a megpirítjuk két evőkanál olajon. Eközben már oda is tehetjük a lencsét egy másik lábasba, kis mennyiségű vízzel és főzzük 15-20 percig, míg puha nem lesz, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
  2. Amint a hagyma megpirult, hozzáadjuk a darált húst és addig pirítsuk magas hőfokon, míg egyenletesen barna nem lesz kb. 8 percig. Gyakran keverjük meg, oda ne égjen. Ezután hozzáadhatjuk a fűszereket: só, bors, kurkuma és fahéj. Amikor már majdnem teljesen puha a darált hús, adjuk hozzá a lecsöpögtetett mazsolát, datolyát és 1 dl vizet.
  3. Eközben félig főzzük meg a rizst kb. 7-8 perc alatt sóval és egy cseppnyi olajjal, hogy a külseje puha, de még a belseje kemény legyen. Kb. annyi vízben főzzünk meg, hogy a víz legyen egy ujjnyival a rizs tetején. Majd szűrjük le és hideg vízzel öblítsük le.
  4. A leszűrt rizs feléhez hozzáadjuk a sáfránykoncentrátumot és a lencsét, majd jól elkeverjük el.
  5. Válasszunk ki egy tapadásmentes lábast, öntsünk az aljába 1 ek. olajat és elkezdhetjük rétegezni a félkész alapanyagokat. A krumplit felszeleteljük és az edény aljába tesszük. Szuper ropogós lesz, amint elkészül! Erre jöhet rá a fehér rizs, a sárga rizses (sáfrányos) lencsés keverék és a darált hús. Ezt addig folytassuk, amíg tartanak a hozzávalók. Minden réteghez adjunk sót ízlés szerint. Legyen elég nagy a lábasunk, mert a rizs még nőni fog a párolás alatt.
  6. Mielőtt a tűzre tennénk, egy fakanállal menjünk végig a szélén, hogy elválasszuk a rizst az edény falától és szúrjunk néhány lyukat a közepébe a jobb párolódás érdekében.
  7. Most már csak az van hátra, hogy 0.5 dl vizet hozzáadjunk, tekerjük be a fedőt egy konyharuhába, fedjük le az edényt és alacsony hőfokon pároljuk kb. 50 percig.
  8. 50 perc eltelte után, egy lapos tányéron tálaljuk. Tegyük az edény tetejére a nagy lapos tányért és egyszerűen fordítsuk meg az egészet. A ropogós alját Tahdig-nak nevezik Iránban, külön is tálalható, ha esetleg nem jönne ki egyben az edény aljából. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 610
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 03.

Ajánló

Tálaláskor készítsünk hozzá friss salátát, citromos öntettel, lila hagymát és joghurtot. Bármilyen más darált hússal is elkészíthető! Ha szeretitek a lencsét, ezt ki kell próbálnotok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adas polo
Rebeka's Home 23 recept

Teljes videót a linken eléritek!https://youtu.be/wd5KXZ0mWCI Nagyon kellemes ízvilág a fahéj, mazsola és darált hús. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...