A legpuhább káposztás pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mercédesz_94
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
240g káposzta48 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
60g tej34 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
2g sertészsír14 kcal
Összesen
535
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
2400g káposzta480 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
17g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
600g tej336 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
5339
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
56g káposzta11 kcal
-
23.3g finomliszt85 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
14g tej8 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0.3g sertészsír3 kcal
Összesen
124
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1191.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 202.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
535
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.1 g
Zsír
-
Összesen 105.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11917 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 389 mg
-
Kálcium 1757 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 484 mg
-
Foszfor 2049 mg
-
Nátrium 7185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 921.6 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 2026 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 730 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 703 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 1467 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1564 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 622 micro
-
α-karotin 649 micro
-
β-karotin 933 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1439 micro
Összesen
5339
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej káposzta
-
1 kg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
1.5 ek só
-
1 ek cukor
-
5 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
2.5 ek tejföl
-
6 dl tej
-
1 ek sertészsír
Elkészítés
- A káposztát lereszeljük, megsózzuk ízlés szerint, és egy kicsit hagyjuk így állni. Majd kicsavarjuk és egy kanál zsírban megpároljuk. A zsír adagja ízléstől függően változhat; ha párolás közben úgy találjuk, hogy a káposzta a mi ízlésünkhöz nem elég zsíros, nyugodtan adhatunk még zsírt hozzá.
- Ezután kezdjük el bedagasztani a tésztát.
- Az élesztőt futtassuk fel kb. 2 dl langyos, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, keverjük hozzá a sót, morzsoljuk el benne a vajat, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a tejfölt és az élesztős tejet.
- Kezdjünk el dagasztani, majd szükség szerint még kb. 4-5 dl langyos tejet töltsünk hozzá. A tésztát érdemes enyhén lágyabbra dagasztani, ugyanis így puhább lesz a pogácsa sülés után.
- Miután a tészta duplájára kelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra és egyenletesen kenjük el rajta a káposztát. Fentről jobbra haladva kezdjük el a tésztát minden oldalról behajtogatni. A felsőt hajtsuk be a tészta közepéig, majd ugyanígy az óramutató járásával megegyező irányban jobbról is hajtsuk a tésztát a közepéig, aztán alulról, majd balról.
- Kb. 10 percig hagyjuk így kelni. Újra kinyújtjuk a tésztát, és megismételjük a hajtogatást még kétszer, azzal a különbséggel, hogy másodjára jobbról kezdjük a hajtogatást, harmadjára pedig alulról ugyanazt az irányt tartva.
- Mindegyik hajtogatás és nyújtás után hagyjuk 10 percig kelni a tésztát.
- Miután kész vagyunk mind a három hajtogatással, nyújtsuk ki a tésztát kb. 2-3 cm vastagságúra, vagdossuk be a tetejét és elkezdhetjük szaggatni. Tepsibe rakjuk, kb. még 10 percig hagyjuk kelni, aztán kenjük le tojással, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 986
- Feltöltés dátuma: 2022. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Mercédesz_94
36 recept