r
Nosalty Logó

A legpuhább káposztás pogácsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercédesz_94
A legpuhább káposztás pogácsa
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

535
Kalória
16.4g
Fehérje
92.2g
Szénhidrátok
10.5g
Zsír
202.6g
Víz
76.5g
Koleszterin
7.9g
Rost
10g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11917 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    7185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    921.6 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

Víz

  • Összesen
    2026 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    703 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    1467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1564 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    649 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 5339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, megsózzuk ízlés szerint, és egy kicsit hagyjuk így állni. Majd kicsavarjuk és egy kanál zsírban megpároljuk. A zsír adagja ízléstől függően változhat; ha párolás közben úgy találjuk, hogy a káposzta a mi ízlésünkhöz nem elég zsíros, nyugodtan adhatunk még zsírt hozzá.
  2. Ezután kezdjük el bedagasztani a tésztát.
  3. Az élesztőt futtassuk fel kb. 2 dl langyos, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, keverjük hozzá a sót, morzsoljuk el benne a vajat, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a tejfölt és az élesztős tejet.
  4. Kezdjünk el dagasztani, majd szükség szerint még kb. 4-5 dl langyos tejet töltsünk hozzá. A tésztát érdemes enyhén lágyabbra dagasztani, ugyanis így puhább lesz a pogácsa sülés után.
  5. Miután a tészta duplájára kelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra és egyenletesen kenjük el rajta a káposztát. Fentről jobbra haladva kezdjük el a tésztát minden oldalról behajtogatni. A felsőt hajtsuk be a tészta közepéig, majd ugyanígy az óramutató járásával megegyező irányban jobbról is hajtsuk a tésztát a közepéig, aztán alulról, majd balról.
  6. Kb. 10 percig hagyjuk így kelni. Újra kinyújtjuk a tésztát, és megismételjük a hajtogatást még kétszer, azzal a különbséggel, hogy másodjára jobbról kezdjük a hajtogatást, harmadjára pedig alulról ugyanazt az irányt tartva.
  7. Mindegyik hajtogatás és nyújtás után hagyjuk 10 percig kelni a tésztát.
  8. Miután kész vagyunk mind a három hajtogatással, nyújtsuk ki a tésztát kb. 2-3 cm vastagságúra, vagdossuk be a tetejét és elkezdhetjük szaggatni. Tepsibe rakjuk, kb. még 10 percig hagyjuk kelni, aztán kenjük le tojással, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sütőtökös pogácsa

Imádjuk a burgonyás pogit, de tisztában vagyunk vele, hogy nem a legkönnyebb finomság! A burgonya helyett ezért most sütőtökkel próbálkoztam, a pogik elkészülte után nem a tészta ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!