r
Nosalty Logó

A legpuhább káposztás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercédesz_94
A legpuhább káposztás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11917 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    7185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    921.6 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    2026 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    703 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    1467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1564 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    649 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 5339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, megsózzuk ízlés szerint, és egy kicsit hagyjuk így állni. Majd kicsavarjuk és egy kanál zsírban megpároljuk. A zsír adagja ízléstől függően változhat; ha párolás közben úgy találjuk, hogy a káposzta a mi ízlésünkhöz nem elég zsíros, nyugodtan adhatunk még zsírt hozzá.
  2. Ezután kezdjük el bedagasztani a tésztát.
  3. Az élesztőt futtassuk fel kb. 2 dl langyos, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, keverjük hozzá a sót, morzsoljuk el benne a vajat, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a tejfölt és az élesztős tejet.
  4. Kezdjünk el dagasztani, majd szükség szerint még kb. 4-5 dl langyos tejet töltsünk hozzá. A tésztát érdemes enyhén lágyabbra dagasztani, ugyanis így puhább lesz a pogácsa sülés után.
  5. Miután a tészta duplájára kelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra és egyenletesen kenjük el rajta a káposztát. Fentről jobbra haladva kezdjük el a tésztát minden oldalról behajtogatni. A felsőt hajtsuk be a tészta közepéig, majd ugyanígy az óramutató járásával megegyező irányban jobbról is hajtsuk a tésztát a közepéig, aztán alulról, majd balról.
  6. Kb. 10 percig hagyjuk így kelni. Újra kinyújtjuk a tésztát, és megismételjük a hajtogatást még kétszer, azzal a különbséggel, hogy másodjára jobbról kezdjük a hajtogatást, harmadjára pedig alulról ugyanazt az irányt tartva.
  7. Mindegyik hajtogatás és nyújtás után hagyjuk 10 percig kelni a tésztát.
  8. Miután kész vagyunk mind a három hajtogatással, nyújtsuk ki a tésztát kb. 2-3 cm vastagságúra, vagdossuk be a tetejét és elkezdhetjük szaggatni. Tepsibe rakjuk, kb. még 10 percig hagyjuk kelni, aztán kenjük le tojással, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 936
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legpuhább káposztás pogácsa
Mercédesz_94 36 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...