r
Nosalty Logó

80 fokos csirkecombok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
80 fokos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8914 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    948.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 1891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk-borsozzuk.
  2. Felhevített vastag falú serpenyőben, a vaj és az olívaolaj keverékén, folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat.
  3. Lapos tűzálló tálra tesszük a húsokat.
  4. A zöldfűszereket beleforgatjuk evőkanálnyi olívaolajba és rászórjuk a combokra.
  5. A megtisztított zöldségeket néhány darabra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra rendezzük, a húsok köré, közé.
  6. 80 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 3-4 órára.
  7. Ha szeretnénk, a végén (mikor már kész a husi) feltehetjük a hőmérsékletet maximumra, és 10-15 perc alatt megpiríthatjuk a tetejüket.
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Receptkönyvben: 823
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 55307
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 23.

Ajánló

Aki nem szereti kifejezetten roppanósan a zöldségeket, elő is főzheti sütés előtt (forró, sós vízben pár perc- több nem kell, semmiképpen).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avagy hogyan érjünk haza a kirándulásból a csábító ebéd illatára. Jól hangzik, ugye? Hétvégén túrázás előtt bedugtam a combokat a sütőbe, és mire fáradtan-éhesen hazatértünk az erdőből, neki is állhattunk a finom ebédnek: a szaftos husinak és a velük együtt sült, de roppanós zöldségeknek. Még a legkisebb is jóízűen eszegette az omlós csirkehúst.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...