r
Nosalty Logó

3 sajtos Mac 'n' Cheese

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Frico
3 sajtos Mac 'n' Cheese
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1181
Kalória
52.2g
Fehérje
111.9g
Szénhidrátok
55.1g
Zsír
66.3g
Víz
168.6g
Koleszterin
4.3g
Rost
13.8g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4727 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1181 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11643.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    4317 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2891 mg
  • Nátrium
    3601 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1276 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 4727 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos keveréket.
  2. Egy nagyobb méretű edénybe (amibe a kifőtt tészta is belefér majd) vajat olvasztunk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig alacsony lángon pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne kapjon oda.
  3. Részletekben felöntjük a meleg tejjel, majd fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Mérsékelt lángon addig főzzük, míg elkezd besűrűsödni.
  4. A 3 féle sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tejes keverékhez, és együtt főzzük addig, amíg a sajt teljesen elolvad. A lágy, könnyen olvadó Gouda varázsolja a tésztát krémessé. A karakteres ízt az enyhén sós, lágy ízű Edámi és a Maasdam sajt biztosítja, melynek különlegessége a kicsit édes, dióra hajazó ízvilág.
  5. Végül a kifőtt és leszűrt tésztát is hozzáadjuk a sajtost keverékhez, majd jól összeforgatjuk, és melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

A 3 sajtos Mac and Cheese tészta különleges, karakteres ízét a holland Frico Gouda, Edámi és a Maasdam sajt együttese adja.  A lágy, krémesem olvadó Gouda varázsolja a tésztát krémessé. A karakteres ízt az enyhén sós, lágy ízű Edámi és a Maasdam sajt biztosítja, melynek különlegessége a kicsit édes, dióra hajazó ízvilág. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!