3-4 napos kovászos uborka
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
58
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
465
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1293.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 1112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 488.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
58
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10350.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 8897 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 3906.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 330 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 918 micro
-
β-crypt 510 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 546 micro
Összesen
465
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
10
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkát jó alaposan megmossuk, és hosszában elnegyedeljük úgy, hogy a végén hagyunk 1 cm-t, ami összetartja az uborkát
- Egy 3 literes üveg aljára helyezzük a kaprot, rászórjuk a csombort, a bazsalikomot, és a tárkonyt.
- Ezután beletesszük az uborkákat is, függőlegesen, szorosan egymás mellé. Két sorbanfog csak elférni a 2 kg uborka.
- Ha már az összes uborka az üvegben van, jöhet rá a többi fűszer: fekete bors, mustármag, koriander, majd a fokhagyma megpucolvaés 1 szelet kenyér.
- Langyos vízben feloldjuka sót, literenként 1 evőkanányit, és az üveget teleöntjük.
- 2 nap után kivesszük a kenyeret az üvegből, ha szükséges feltöltjük vízzel, mert a vízből kilógó uborka megpuhulvagy megromlik.
- 3-4 nap után az uborkákat kivesszük az üvegből, kisebb befőttes üvegekbe tesszük át, a levet leszűrjük, és a befőttes üvegekbe öntjük. Ha 1 evőkanál ecetet is öntünk rá, akkor pár hétig is eláll a hűtőben. A képen látható mennyiség 1 kg uborka.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 90788
- Feltöltés dátuma: 2012. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig is azt hittem, hogy nem szeretem a kovászos uborkát. De amikor ezt az édesapám által készítettet megkóstoltam, rögtön megváltozott a véleményem. Persze az is lehet, hogy bizonyos ízekhez, állagokhoz fel kell nőni, de ez a recept vitathatatlanul a legfűszeresebb, és legösszetettebb ízű, amit valaha ettem.