24 órás Pho-leves vegyes csontokból
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
Alaplé
-
63g marhacsont0 kcal
-
63g sertéscsont0 kcal
-
63g libaaprólék130 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
2g koriandermag6 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fenyérfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
Összeállítás
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
6g ecet1 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
125g rizstészta455 kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
Alaplé
-
500g marhacsont0 kcal
-
500g sertéscsont0 kcal
-
500g libaaprólék1039 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
60g gyömbér48 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
15g koriandermag45 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fenyérfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
Összeállítás
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g ecet9 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
1000g rizstészta3640 kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
Alaplé
-
13.7g marhacsont0 kcal
-
13.7g sertéscsont0 kcal
-
13.7g libaaprólék28 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
1.6g gyömbér1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0.4g koriandermag1 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fenyérfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.3g csirkemellfilé15 kcal
Összeállítás
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.4g ecet0 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g koriander0 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
27.4g rizstészta100 kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 144 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.6 g
Zsír
-
Összesen 115.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7026.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 3416 mg
-
Nátrium 2277 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 872.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1151.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1562 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 960 micro
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
Alaplé
-
500 g marhacsont
-
500 g sertéscsont
-
50 dkg libaaprólék
-
3 ek koriandermag
-
8 db csillagánizs
-
1 ek szegfűszeg
-
só ízlés szerint
Összeállítás
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 db chili
-
0.5 dl ecet
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 csokor koriander
Elkészítés
Alaplé
- Helyezzük egy nagy edénybe a húsos sertés- vagy marhacsontokat, a liba- vagy más szárnyas aprólékot, és töltsük fel színültig hideg vízzel.
- Forraljuk fel, mint egy hagyományos húslevest, majd kis szűrő vagy kanál segítségével távolítsuk el a víz felszínén keletkező barna habot, ezt addig ismételgessük (3-4-szer), amíg a folyadék tiszta nem lesz, és nem keletkezik több hab. Fedjük le, és lassan főzzük, alacsony hőmérsékleten, 12 órán át.
- Ezt követően egy nagy, száraz serpenyőben pirítsuk le a nagyobb darabokra vágott hagymát és gyömbért. Adjuk hozzá a fahéjat, koriandermagot, csillagánizst, szegfűszeget és citromnádat. Ezt az alaposan lepirított egyveleget adjuk hozzá a leveshez, majd ismét letakarva további 12 órán át főzzük.
- Az utolsó néhány órában adjunk hozzá 4 vastagabb csirkemellet, amit később a levessel fogunk tálalni.
- Óvatosan vegyük ki a csirkemelleket, amik ezalatt nagyon omlósra főttek, és tegyük félre, vegyük ki a csontokat is, amik szinte teljesen belefőttek a levesbe, és közel sem hasonlítanak korábbi alakjukra. Ettől lett igazan gazdag íze és színe a levesnek, szinte érezni a leves „súlyát”, olyan tartalmas az alaplé.
- A levest szűrjük át egy nagyon sűrű szövésű szűrőn, majd adjuk hozzá a sót.
- A szétfőtt csontokat dobjuk ki, a csirkemelleket pedig ferdén vágjuk vékony szeletekre.
Összeállítás
- A fokhagymát szeleteljük vékonyra (akár mandolinon), majd karikára vágott friss chilivel, ecettel és egy kevés vízzel keverjük össze. Ez lesz a Dam Toi, ami a Pho-levesek egyik alapfeltéte.
- Vágjuk fel hajszálvékony szeletekre a vörös- vagy sonkahagymát, aprítsunk finomra friss koriander- és újhagymazöldet. Keverjük őket össze egy tálban. Ez is egy hagyományos pho-feltét.
- A rizstészta tegyük egy tálba, és színültig öntsük fel forrásban lévő vízzel, majd takarjuk le, és hagyjuk állni 6-8 percig. Szűrjük le.
- Nekünk tetsző mélytányérokba tegyünk egy-egy adagot a rizstésztából. Helyezzünk rá néhány szelet csirkemellet és kis adagot a hagymás keverékből, majd öntsünk minden tálba a Pho-alapléből annyit, hogy szinte a tányér pereméig érjen. Kanalazzunk rá a Dam Toi-ból, persze csak ízlés szerint.
- Díszítsük friss korianderrel, thai bazsalikommal és mungóbabcsírával. Kínáljuk citrom- vagy limeszeletekkel, a húst pedig mártogassuk Hoisin-szószba és Srirachába.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 3823
- Feltöltés dátuma: 2021. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Minden, ami leves, jöhet – a világ összes levesét megkóstolnám, ha tehetném. Az egyik legnagyobb favorit - édesanyám húslevesé után persze - , a vietnámi Pho (ejtsd: fhá) leves. Nem tudom nélküle elképzelni az életemet, szerintem konkrétan függőséget okoz. Mindennap megenném, a nap minden szakában. Tudtátok, hogy Vietnámban leginkább reggelire (!) fogyasztják, és milyen zseniális szokás is ez! Egy ilyen után csak jól indulhat a nap. Nagyon sokfélét kóstoltam már sok helyen, és úgy voltam vele, hogy az nem történhet meg, hogy nem készítek sajátot. A konklúzió az, hogy bár macerás, hiszen sokáig fő, ez nem igényel ráfordított energiát, csak türelmet. (Ami nekem általában nincs, de erre most nagyon rákészültem.) Bevallom, én éjjel többször is felkeltem, hogy ellenőrizzem a kicsinyemet, hogy viselkedik. A hozzávalók már a legtöbb szupermarketben vagy delikátboltban megtalálhatók. Délután 4-kor kezdtem el, és másnap délután 4-kor fejeztem be, cserébe minden várakozásomat felülmúlta, és minden percét megérte. Semmi ételízesítő vagy kínai só, csak a csontokból és fűszerekből kifőtt színtiszta ízkavalkád. Az alaplé olyan erőteljes és gazdag lett, hogy kiviszi a közfalat. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, hogy egyszer-kétszer igenis szánja rá magát, mert roppant szórakoztató azon izgulni, hogy milyen lesz. Ebben a levesben minden alapanyag és hozzávaló tökéletesen jókor van jó helyen. A tálalásnál is lenyűgöz minden apró kiegészítő, a chili, a fokhagyma, a friss koriander, a hagyma…. Egy nap még ódát fogok írni hozzá, az lesz a címe, hogy "PHOda".