Durumliszt
Leírás
A durumliszt durumbúzából készül, sokan makarónibúzának is nevezik, mert általában száraztészta készül belőle. Magas fehérjetartalma miatt tojás sem szükséges a gyártás során. Tápértéke magas, élettanilag kiváló minőségű, mivel szénhidráttartalma fokozatosan emeli meg és sokáig egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így biztosítja a kellemes közérzetet, a jó szellemi és fizikai kondíciót.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös, száraz helyen.
100g Durumliszt
fehérjetartalom
13.68 g
zsírtartalom
1.776 g
szénhidráttartalom
71.13 g
víztartalom
10.94 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
508 mg
Magnézium
144 mg
Kalcium
34 mg
Cink
4.16 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.419 g
Niacin - B3 vitamin
6.738 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.935 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.419 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
13.68 g
Zsír
telített zsírsav
0.454 g
egyszeresen telített zsírsav
0.344 g
többszörösen telített zsírsav
0.978 g
ásványi anyagok
Kalcium
34 mg
Vas
3.52 mg
Magnézium
144 mg
Foszfor
508 mg
Nátrium
2 mg
Cink
4.16 mg
Réz
0.553 mg
Mangán
3.012 mg
Szelén
89.4 µg
szénhidrát
víz
10.94 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.419 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.121 mg
Niacin - B3 vitamin
6.738 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.935 mg
Folát
43 µg
B6 vitamin
0.419 g