r
Nosalty Logó

Vaníliás-mandulás kiflik cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Vaníliás-mandulás kiflik cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 478 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 417 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 478 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    220.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 dkg xukor zérót porcukor állagúra daráljuk, majd a liszttel, margarinnal, őrölt mandulával és csipet sóval egynemű tésztává dolgozzuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 185°C-ra.
  3. A tésztát kb. 1 cm vastag rudakká nyújtjuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Minden kis tésztahengert egyenként megsodrunk úgy, hogy a két vége elkeskenyedjen. Ezután kifli formára hajtjuk őket.
  5. A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 12-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jók, ha az aljuk és a két végük aranybarna. Inkább többször ellenőrizzük őket, nehogy nagyon megpiruljanak.
  6. Míg a kiflik sülnek, a xukor zérót és az őrölt vaníliát egy kis tálkában összekeverjük.
  7. A frissen kisült kifliket még forrón a keverékbe forgatjuk. Több szempontból is óvatosan kell bánni velük, egyrészt nehogy megégessük a kezünket, másrészt a forgatásnál ne törjenek össze a kiflik.
  8. Ha kihűltek, lehet csemegézni.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 40588
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik legkedvesebb aprósüteményem. Leginkább azért, mert húgom nagyon szereti. Azután pedig azért, mert nagyon gyorsan elkészül, nem túl édes és akár előre is elkészíthető az ünnepekre. Jól záródó dobozban akár két hétig is eláll... állítólag. :) Az eredeti recept porcukrot és finomlisztet használ; forgatáshoz pedig aprószemű kristálycukrot. Aki ehet cukrot, természetesen készítheti azzal. Én pár napja vettem xukor zérót. Próbaképpen egy újabb alternatíva cukorra. Ez finom szemcsés kristálycukor állagú, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Nekem ebből az adagból most 74 db kifli lett. Két adagban sütöttem ki. Kellemes Adventi készülődést kívánok mindenkinek! :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...