r
Nosalty Logó

Tízperces vegán kréker

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tízperces vegán kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1867 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 466 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1583 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1867 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tofut aprítóban pürésítjük (vagy villával jól szétnyomkodjuk).
  2. Egy tálba tesszük a tofut, a felkockázott margarint és a sót, és kicsit elkeverjük.
  3. Kézzel beledolgozzuk a lisztet is, és addig gyúrjuk, amíg könnyen alakítható labdácskát nem kapunk.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és szórjuk meg a magokkal. Ezután a sodrófával újra menjünk át a tésztán, hogy a magok belenyomódjanak, és kevésbé szóródjanak le róla később.
  5. Egy éles késsel vágjuk másfél centis négyzetekre, és 180 fokos sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 18175
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap egy társblogon kerestem valami nagyon egyszerűt, de tényleg valami teljesen egyszerűt és hagyományosat, amiben nincs semmi flikk-flakk, és a lehető leggyorsabban megvan. Szégyen vagy sem, még egy gasztroblogger is kerülhet idő szűkébe a konyhában. (Sőt!) Sokan alábecsülik az ilyen egyszerű recepteket. Igaz persze, hogy egy hatalmas habos és tűzijátékos torta elviszi még a legkülönlegesebb alkalmakkor is a pálmát, de vajon miből fogy mindig és mégis (észrevétlenül) a legtöbb? Mi az, amit mindenki szeret, és abbahagyni nem lehet? Hát, persze, hogy a SÓS RÁGCSA. :) A kréker ezen kívül nagyon jól illik még krémlevesek és saláták mellé, és nyugodtan fogjanak hozzá a teljesen kezdők is. Elrontani nem lehet! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...