r
Nosalty Logó

Paradicsomos ravioli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Paradicsomos ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 1290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    17592 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    1553 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    52776 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 1290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4829 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, köröket vágunk ki (itt: 9,5 cm átm.).
  3. A tésztába töltünk egy alaposan megpúpozott teáskanálnyi tölteléket, és a derelyeformával összenyomjuk.
  4. Bőséges, sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, kiemeljük.
  5. Egy serpenyőben egy kanál forró olajon (aszalt paradicsomról), átforgatjuk a tésztákat, mellette pedig megsütjük a koktélparadicsomokat, amiket megszórhatunk borssal. Az olaj még finomabb lesz, ha egy kis hajtás rozmaringot is dobunk bele.

Töltelék

  1. Egy kis fej vöröshagyma felét felaprítjuk, és teáskanálnyi olívaolajon (az aszalt paradicsomról) megpirítjuk.
  2. A csirkét késes aprítóban durvára vágjuk, a hagymához adjuk, sütjük, míg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk meg, majd hozzáadjuk a feldarabolt vargányagombát és a felcsíkozott aszalt paradicsomot, és erős tűzön pár percig sütjük (fontos, hogy a gomba ne eresszen levet). Majd lehűtjük.

Szósz

  1. Az ajvárt és a passzírozott paradicsomot összerottyantjuk, a tészta alá tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 22290
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos ravioli
Évi néni 1830 recept

Biztosan jól érezném magam, ha olasz lennék, mert simán nekiállnék nap, mint nap tésztát készíteni.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...