Marhanyelv
Leírás
Ne riadjunk vissza, a bizarr külső, fenséges ízeket rejt magában, ugyanis a nyelv különleges mozgékonysága miatt a hús színtiszta izom. A nyelvet többnyire a belsőségek közé sorolják. Két tipikus elkészítési módja a főzés vagy a füstölés. A füstölt változatot a hidegkonyhában használják előszeretettel. Tálalhatjuk dijoni mustárral, vörösborral, tormával, friss kenyérrel. A marhanyelv a zsidó konyha egyik kedvelt eledele. A marha mellett a sertésnyelv is kedvelt Magyarországon, de a Római Birodalomban a flamingó nyelve számított pazar csemegének.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Kizárólag hűtőben.
100g Marhanyelv
fehérjetartalom
14.9 g
zsírtartalom
87015.14 g
szénhidráttartalom
3.68 g
víztartalom
64.53 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
133 mg
Nátrium
69 mg
Magnézium
16 mg
Kalcium
6 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.31 g
Niacin - B3 vitamin
4.24 mg
C vitamin
3.1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.653 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
14.9 g
Zsír
telített zsírsav
7 g
egyszeresen telített zsírsav
7.24 g
többszörösen telített zsírsav
0.9 g
koleszterin
87 g
ásványi anyagok
Kalcium
6 mg
Vas
2.95 mg
Magnézium
16 mg
Foszfor
133 mg
Nátrium
69 mg
Cink
2.87 mg
Réz
0.17 mg
Mangán
0.026 mg
Szelén
9.4 µg
szénhidrát
víz
64.53 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.125 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.34 mg
Niacin - B3 vitamin
4.24 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.653 mg
Folát
7 µg
B12 vitamin
3.79 µg
C vitamin
3.1 mg
B6 vitamin
0.31 g