Marhanyelv

Marhanyelv

Leírás

Ne riadjunk vissza, a bizarr külső, fenséges ízeket rejt magában, ugyanis a nyelv különleges mozgékonysága miatt a hús színtiszta izom. A nyelvet többnyire a belsőségek közé sorolják. Két tipikus elkészítési módja a főzés vagy a füstölés. A füstölt változatot a hidegkonyhában használják előszeretettel. Tálalhatjuk dijoni mustárral, vörösborral, tormával, friss kenyérrel. A marhanyelv a zsidó konyha egyik kedvelt eledele. A marha mellett a sertésnyelv is kedvelt Magyarországon, de a Római Birodalomban a flamingó nyelve számított pazar csemegének.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kizárólag hűtőben.

100g Marhanyelv

fehérjetartalom

14.9 g

zsírtartalom

87015.14 g

szénhidráttartalom

3.68 g

víztartalom

64.53 g

gramm marhanyelv?

Top ásványi anyagok

Foszfor

133 mg

Nátrium

69 mg

Magnézium

16 mg

Kalcium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.31 g

Niacin - B3 vitamin

4.24 mg

C vitamin

3.1 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.653 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.9 g

Zsír

telített zsírsav

7 g

egyszeresen telített zsírsav

7.24 g

többszörösen telített zsírsav

0.9 g

koleszterin

87 g

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

2.95 mg

Magnézium

16 mg

Foszfor

133 mg

Nátrium

69 mg

Cink

2.87 mg

Réz

0.17 mg

Mangán

0.026 mg

Szelén

9.4 µg

szénhidrát

víz

64.53 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.125 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.34 mg

Niacin - B3 vitamin

4.24 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.653 mg

Folát

7 µg

B12 vitamin

3.79 µg

C vitamin

3.1 mg

B6 vitamin

0.31 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...