Gyöngytyúk

Gyöngytyúk

Leírás

A gyöngytyúk feltűnő, szép alkatú és színű baromfi. Az apró fejükön lévő sisak a kakasoknál nagyobb méretű. Kétoldali állebenyük fehér, vöröses szélekkel. Tollazatuk általában kékesszürke fehér, apró pöttyökkel. Gyakori a fehér alapszín is, tejfelsárga ezüstfehér pöttyökkel. A tyúkénál finomabb, könnyebb a csontozata. Húsa finom, nagyon hasonlít a vadmadarak, például a fácán húsára. Április végén kezd tojni, 60-80 tojást rak. Tojása kisméretű, feltűnő tulajdonsága rendkívül vastag héja, ezért hosszú ideig eltartható. Forrás: Wikipedia Fotó forrás: tim ellis

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

100g Gyöngytyúk

fehérjetartalom

23.4 g

zsírtartalom

74005.61 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

68.9 g

gramm gyöngytyúk?

Top ásványi anyagok

Foszfor

153 mg

Nátrium

67 mg

Magnézium

22 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.38 g

Niacin - B3 vitamin

7.667 mg

C vitamin

1.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.879 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

23.4 g

Zsír

telített zsírsav

1.77 g

egyszeresen telített zsírsav

2.43 g

többszörösen telített zsírsav

1.41 g

koleszterin

74 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

0.84 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

153 mg

Nátrium

67 mg

Cink

1.13 mg

Réz

0.043 mg

Mangán

0.018 mg

Szelén

16.3 µg

szénhidrát

víz

68.9 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.059 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.102 mg

Niacin - B3 vitamin

7.667 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.879 mg

Folát

5 µg

Retinol

28 µg

B12 vitamin

0.34 µg

A vitamin

28 µg

C vitamin

1.3 mg

B6 vitamin

0.38 g

5 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...