r
Nosalty Logó

Zwiebelkuchen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Zwiebelkuchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 2952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4822 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    2359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    787 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, sóval. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 45 percet kelesztjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a szalonnakockákat, megdinszetlejük.
  4. Mehet bele a hagyma, és magas hőfokon kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal és a köménnyel ízesítjük. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojást, créme fraichet és a sajtot.
  5. A tésztát kb 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk, kivajazott, piteformába helyezzük, az oldalain enyhén felhúzzuk. A hagymás masszát a tésztára simítjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  6. 220 forka előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11015
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos kíserője a Federweisse-nak (a mustnak, ami már elkezdett forrni).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...