Zwiebelkuchen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
4 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
35 kcal
-
31g tej18 kcal
A töltelékhez
-
188g vöröshagyma68 kcal
-
246 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
18 kcal
A forma kikenéséhez
-
4g vaj25 kcal
Összesen
739
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
15 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
125g tej70 kcal
A töltelékhez
-
750g vöröshagyma273 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g crème fraîche71 kcal
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2952
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
13.3g finomliszt48 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
8.3g tej5 kcal
A töltelékhez
-
49.9g vöröshagyma18 kcal
-
65 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6.6g sajt23 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
1.3g crème fraîche5 kcal
A forma kikenéséhez
-
0.9g vaj7 kcal
Összesen
196
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1205.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 590 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 196.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
739
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80 g
Zsír
-
Összesen 190.5 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4822 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1045 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 1127 mg
-
Nátrium 2359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 787 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 570 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 566 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
2952
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g finomliszt
-
0.5 tasak instant élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 kávéskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
-
125 ml tej
A töltelékhez
-
750 g vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
2 db tojás
-
2 dkg crème fraîche
A forma kikenéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük az élesztővel, sóval. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 45 percet kelesztjük.
- A hagymát megtisztítjuk, mossuk, negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Egy nagy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a szalonnakockákat, megdinszetlejük.
- Mehet bele a hagyma, és magas hőfokon kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal és a köménnyel ízesítjük. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojást, créme fraichet és a sajtot.
- A tésztát kb 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk, kivajazott, piteformába helyezzük, az oldalain enyhén felhúzzuk. A hagymás masszát a tésztára simítjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
- 220 forka előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11015
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.
Receptjellemzők
Glaser
1980 recept
Hagyományos kíserője a Federweisse-nak (a mustnak, ami már elkezdett forrni).