r
Nosalty Logó

Zúzapörkölt 4. - tarhonyával

Kis Andrea
Zúzapörkölt 4. - tarhonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

526
Kalória
53g
Fehérje
52.6g
Szénhidrát
9.9g
Zsír
257.5g
Víz
603.6g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2106 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 526 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    2414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3822 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1030 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 2106 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. Pörköltalapot készitünk: Az apróra vágott hagymát az olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk, mikor már kezdene pirulni, beletesszük az apróra vágott (én le szoktam reszelni) sárgarépát, és pirítjuk tovább. Amikor a répa kiengedi a színét, beletesszük az őrölt paprikát, összekeverjük, és felöntjük egy kis HIDEG vízzel! Azért kell hideggel, mert szétcsapja a hagymát, meg a répát, és jó szaftos lesz ettől a pörköltünk.
  2. A pörköltalapra ráhelyezzük az apróra vágott megtisztított zúzát, egy kicsit pirítjuk, majd beízesítjük sóval, ételízesítővel, gulyáskrémmel, őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Készre főzzük egy kicsit bővebb lével (én úgy szoktam, hogy ellepje a zúzát).
  3. Ha kész, beleborítjuk a tarhonyát, megvárjuk, míg felforr, kb. 5 percig főzzük, sűrűn kevergetve, aztán levesszük a tűzről, lefedjük fedővel, és hagyjuk párolódni kb. 10 percet. Közben meg meg kavargatjuk, és ha a levét már beszívta, akkor öntünk még rá. Ilyenkor vissza fel kell tenni a tűzre, és össze kell forralni. Ha egy kicsit lekapja, nem kell megijedni (nekem mindig ilyen), mert párolódás közben feljön az aljáról.
  4. Ha a tarhonya megpuhult, kész is. Tejföllel szoktuk enni és csemege ubival:).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 180 p

Rengeteget főzünk bográcsban, és egy idő után már meguntuk a pörkölteket, és akkor találtam ki, hogy mi lenne ha ilyet csinálnék, mert így tésztával tudjuk enni. Ugyanígy csinálok sertéspörköltet is, csak gerslivel párolom össze. Laktató és kiadós, ha meg beesik hozzánk valaki, akkor meg csak egy kicsit több tarhonyát teszek bele, és meg van oldva. Arról nem is beszélve, hogy télen bent is el lehet késziteni a gáztűzhelynél, és még edénytakarékos is, mert nem kell a tarhonyát külön megpárolni:).

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...