r
Nosalty Logó

Zsuzsi zserbója

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsi
Zsuzsi zserbója
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 1506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 9027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    580.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    221 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5679.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    825 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    1812 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.6 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3483 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3267 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2565 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 9027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Egy kis csészényi langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval. Majd a szobahőmérékletű margarinnal, tojássárgájával, tejföllel és a felfuttatott élesztős tejjel.
  3. Ha szükséges, adunk hozzá lisztet, de ne legyen kemény a tészta!
  4. 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát (én grammra ki szoktam mérni, mert szemmértékre sosem sikerül).
  5. Lisztezett felületen kinyújtjuk az első tésztagombócot, majd a tepsibe fektetjük. Megkenjük baracklekvárral, és meghintjük a cukrozott darált dió felével (ezt is grammra ki szoktam mérni).
  6. A második réteget ugyanígy kinyújtjuk, ráfektetjük az előző lapra, és megtöltjük lekvárral és dióval.
  7. A harmadik réteggel pedig befedjük.
  8. Fél órára pihenni hagyjuk, majd fél óra alatt 180 °C-on megsütjük.
  9. Amikor kész van (aranybarnára sült a teteje), kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. A darált diót és a porcukrot összekeverjük, a lekvárt külön edényben kimérjük, simára keverjük.

Máz

  1. A margarint és az étcsokoládét egy edényben közepes lángon, néha a tűzről le-levéve felolvasztjuk Amikor teljesen elolvadt és egyneművé vált, ráöntjük a már kihűlt tésztára, és hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1733
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsuzsi zserbója
Zsuzsi 5 recept

Az évek alatt több zserbórecepttel próbálkoztam. Idén észrevettem, hogy az eredeti recept, amit még szintén nosalty-ról nyomtattam ki, össze-vissza van már firkálva, többször áthúzva, átírva. Így úgy döntöttem, hogy most már ideje megírni rendesen a nekem tetsző változatot :) A legelső recept, amivel próbálkoztam túl folyós volt, aztán a csokimáz nem tetszett (vagy az is folyós volt, vagy töredezett meleg pengéjű késsel is), végül ez lett számomra a tökéletes. A zserbó egyébként a kedvenc süteményem, és a vörös-fehér-fekete trikolor tengerimalacom is erről a sütiről kapta a nevét.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...