Zsúrkenyér töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 10% Zsír
A zsúrkenyerekhez
-
250g finomliszt910 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
5g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
125g tej70 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A töltelékhez
-
30g főtt tojás47 kcal
-
25g majonéz134 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
10g csemegeuborka2 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
13g gépsonka17 kcal
-
50g alma23 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
1473
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 10% Zsír
A zsúrkenyerekhez
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
20g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
120g főtt tojás186 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
-
200g alma94 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
5896
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 10% Zsír
A zsúrkenyerekhez
-
38.9g finomliszt142 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
A töltelékhez
-
4.7g főtt tojás7 kcal
-
3.9g majonéz21 kcal
-
10.1g zeller4 kcal
-
1.6g csemegeuborka0 kcal
-
3.9g burgonya2 kcal
-
1.9g gépsonka3 kcal
-
7.8g alma4 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
231
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3275.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 2395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 167 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
1473
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.9 g
Zsír
-
Összesen 182.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 880 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13102 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 393 mg
-
Kálcium 959 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 1810 mg
-
Nátrium 9581 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 886.3 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 668.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 953 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 618 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 923 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
5896
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A zsúrkenyerekhez
-
100 dkg finomliszt
-
3 dkg élesztő
-
2 dkg só
-
3 dkg cukor
-
5 dl tej
A töltelékhez
-
2 db főtt tojás
-
10 dkg majonéz
-
1 közepes db zeller
-
1 db csemegeuborka
-
1 közepes db burgonya
-
5 dkg gépsonka
-
1 db alma
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A zsúrkenyerekhez
- Zsúrkenyerek készítése:
- Az elmorzsolt élesztőt 1dkg cukorral, 1 evőkanál liszttel, 1dl langyos tejben felfuttatjuk.
- A lisztet átszitáljuk, majd 10-15 percre meleg helyre tesszük, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt (felfuttatott) élesztővel és a 4-5 dl tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást.
- A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, kb. 50 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk.
- Ezután kizsírozott, lisztezett sütőlemezre helyezzük, 2-3 vágást teszünk mindegyiknek a tetejére és kb. 25 percig kelni hagyjuk. Langyos vízzel bepermetezzük, majd tojássárgája és tej keverékével lekenjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
- A sütőből kivéve kis időre letakarjuk a megsült zsúrkenyereket egy tiszta konyharuhával.
- Töltelék készítése:
- A felkockázott zellert ételízesítős vízben, a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.
- A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a zellert leszűrjük. Megvárjuk amíg kihűl.
- Apró kockára vágjuk a kemény tojásokat, a csemegeuborkát és a megtisztított almát, gépsonkát, és a kihűlt zellerrel, a burgonyával, a petrezselyem-zölddel, és vajjal, valamint majonézzel összekeverjük.
- Összeállítás:
- Kettévágunk keresztben egy zsúrkenyeret, belsejét kikaparjuk, és a kenyeret megtöltjük a töltelékkel.
- Eredeti formájára összeállítjuk a zsúrkenyeret, és alufóliába csomagolva, legalább egy fél napra hűtőbe tesszük.
- Szeletelve kínáljuk.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 39466
- Feltöltés dátuma: 2008. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Mártika és Feri
107 recept
Faragó család közös produkciója: Faragó Márta zsúrkenyér elkészítése, Taksár Ferenc receptleírás elkészítése, Faragó Zsolt zsúrkenyér megtöltése. Jó étvágyat kívánunk hozzá!