r
Nosalty Logó

Zserbós palacsintatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Zserbós palacsintatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Összesen 6193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    253.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4987 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    870.2 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 6193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Elkészítés

A palacsinták megsütése és megtöltése

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, s kb. fél órára a hűtőbe tesszük, de lehet pár órával előtte is, ha van időnk rá.
  2. A diót ledaráljuk és összekeverjük a kristálycukorral.
  3. Mielőtt elkezdjük sütni a palacsintákat, előtte kikészítjük a cukros-diót, a baracklekvárt, s egy nagyobb lapos tányért, amire majd rakosgatjuk a palacsintákat, s azon töltögetjük lekvárral és cukros-dióval.
  4. Ezután elkezdjük sütni a palacsintákat. A lapos tányérra helyezzük az első palacsintát. Amíg a második sül, addig ezt a palacsintát megkenjük 1 lapos evőkanál lekvárral, s rászórunk egy púpos evőkanál cukros-diót.
  5. Ha megsült a következő palacsinta is, akkor azt erre a diós-cukorra rakjuk, majd azt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros-dióval. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a palacsinta tészta.
  6. Ha elfogyott a palacsintatészta, akkor az utolsó palacsintát még megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros-dióval, s berakjuk a hűtőbe, hogy kihűljön.
  7. Amíg hűl, addig elkészítjük a csokimázat.

Tetejére

  1. 1 tábla csokit apró kockákra összetördelünk, belerakunk 1 evőkanálnyi olajat, s mikró közepes fokozatán felmelegítjük.
  2. Ha felolvadt a csoki, akkor villával jól elkeverjük. Ezután kivesszük a hűtőből a palacsinta-tortát, s a tetejére csurgatjuk a csokit, majd szépen elsimítjuk rajta. Ha marad csoki, akkor még az oldalára is kenünk belőle.
  3. Utána újra hűtőbe rakjuk, hogy a tetején a csokimáz megdermedjen. Kb. 20-30 perc múlva kivesszük a hűtőből (s ha van fehér csokink, akkor azzal kidíszítjük, de ez nem fontos).
  4. Utána szeleteljük, és tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 11098
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 09.

Ajánló

Ez a zserbós palacsintatorta szinte ugyanolyan finom, mint a zserbó, de nem kell a sütőt bekapcsolni. Ezért nyáron, ha megéhezünk zserbóra, vagy csak valamilyen édességre, ajánlatos ilyet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a zserbót. Desszertnek bármikor elkészíthetjük, ha megéhezünk egy kis zserbóra vagy egy kis palacsintára...

Hozzávalók

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...