r
Nosalty Logó

Zserbógolyó aszaltsárgabarack-pürével és diós morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Zserbógolyó aszaltsárgabarack-pürével és diós morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Összesen 1383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Összesen 5526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    322.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3240.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    4623 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 5526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Elkészítés

Hozzávalók a golyóhoz:

  1. A darált diót, a darált háztartási kekszet és a lekvárt összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
  2. Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A golyókat belemártjuk, és rácsra tesszük lecsepegni. Hűtőbe téve várjuk, hogy kidermedjenek.
  3. Az aszalt sárgabarackot a borral, vízzel és a cukorral együtt feltesszük főni kb. 30 percig, majd turmixban krémesre pürésítjük.
  4. A dió morzsához minden hozzávalót a mixer keverő táljába öntünk, és hagyjuk, hogy összedolgozza. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd morzsoljuk szét a tálaláshoz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3878
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádott zserbógolyó, barackpürével és diómorzsával felturbózva.

Hozzávalók

Hozzávalók a golyóhoz:

Hozzávalók az aszaltsárgabarack-püréhez:

Diós morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...