r
Nosalty Logó

Zselés-narancsos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zselés-narancsos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A feltéthez

Összesen 651 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A feltéthez

Összesen 2600 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A feltéthez

Összesen 187 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    180 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 651 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    720 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 2600 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A feltéthez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgákat összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a sütőport, és csomómentesre kikeverjük (a téli hangulat fokozása érdekében kevés őrölt fahéjjal meg lehet bolondítani a tésztát).
  2. A narancsok kifacsart levét hozzáadjuk, nagyin intenzív ízt ad majd a sütinknek!
  3. 180 fokon kb. fél órát sül.

A feltéthez

  1. Közben gerezdekre szeljük a 2 narancsot - ez kerül majd a piskótánkra.
  2. A zselét a tasak hátán lévő utasítások szerint elkészítjük. Ráöntjük a szépen sorban lerakott gyümölcsre. Hűtőben hagyjuk kb. 1 órán át dermedni, ezután már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2768
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel nagyon sok narancsunk volt itthon, ezért jött ez az ötlet, csináltam hát egy narancsos sütit! Nagyon szeretem, mert tényleg erősen érezni lehet benne a narancsot - gyorsan elfogyott!

Hozzávalók

A piskótához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...