r
Nosalty Logó

Zselés epertorta joghurtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zselés epertorta joghurtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 3009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3162.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.5 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1316.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 3009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskóta alaphoz

  1. Előkészületek: gyújtsuk be a sütőt, melegítsük elő, mire szükség lesz rá. Vajazzunk ki egy formát, az aljába szabjunk sütőpapírt. A hűtőben hűljön a joghurt, a tejszínhabos dobozt viszont most tegyük át a fagyasztóba, így gyorsan keményretudjuk verni.
  2. Elsőként a zselatinokat készítjük el, mert ki kell hűlniük. Előbb 1,2 dl vízben elkeverjük az étkezési zselatint. Amíg dagad, felforralunk 3 dl vizet, leoltjuk a tüzét és belekeverjük a piros eperzselé port. Addig keverjük, míg átlátszó lesz. Most a másik zselatint tesszük kis tűzre, folytonos keverés mellett forráspont közelébe melegítjük, ezt is levesszük, és addig keverjük, míg átlátszó tükörfényes nem lesz. Mindkettőt időnként átkeverjük, hogy egyenletesen hűljenek.
  3. Most megsütjük a piskótát: a 3 fehérjét egy csipet sóval kezdjük verni, a cukor 1/3-át hozzákanalazva keményre verjük. A sárgáját a többi cukorral addig keverjük, míg tömege jelentősen megnő, és kivilágosodik. A lisztet hozzászitáljuk, majd a hab 1/3-át is bátran belekeverjük. A többi habot már óvatosan elegyítsük, ne törjük, és mehet a formába. 175°-on 15 percig sütjük. Ha nem légkeveréses a sütő, 20 fokkal magasabbra állítsuk. Ha kisebb a formánk, magasabb lesz a piskóta, lehet, hogy 5 perccel még tovább kell sütni. Egy tálca porcukrozott hátára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és visszafordítjuk, a forma oldalát körépattintjuk, ebbe jön a krém.
  4. Amíg a tésztánk hűl, megcsináljuk a krémet. Előbb az epret kétfelé osztályozzuk: a szép nagyokat félcentis szeletekre vágjuk, az apróbbakat felkockázzuk. Felverjük a tejszínhabot. A 4 pohárjoghurtot a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, egy decit átöntünk a színtelen zselatinhoz, ezt elkeverjük és visszaöntjük a joghurtba. A kemény tejszínhabbal is lazán összeforgatjuk, végül az eper felaprított felét hozzákeverjük és a tortalapra öntjük,elegyengetjük.
  5. A joghurtkrém tetejét a szeletelt eperrel mozaikszerűen kirakjuk, és a sűrűsödő piros zselével leöntjük.
  6. Jó, ha egy éjszakát pihenhet a hűtőben, mielőtt felvágnánk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 48538
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Ajánló

Más gyümölccsel is sikerül, akár őszibarackbefőttel is...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alkalmi vétel volt az eper, de a legtöbbet hoztuk ki belőle. Mindenkinek annyira ízlett, kiváltképp, hogy a joghurtba most glukonont tettem cukor helyett, tekintve, hogy tele a család diétázókkal. Ebből duplázni is lehet, olyan könnyű a piskótája is, a krémje is. Igazi édes bűnbeesés.

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...