Zsebes karaj Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
Húshoz
-
375g sertés rövidkaraj623 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
12 kcal
Páchoz
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1304
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
Húshoz
-
1500g sertés rövidkaraj2490 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
49 kcal
Páchoz
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5213
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
Húshoz
-
60.9g sertés rövidkaraj101 kcal
-
4.1g bacon16 kcal
-
8.1g trappista sajt29 kcal
-
6.1g kolbász28 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
4.1g fehérbor3 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
2 kcal
Páchoz
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
211
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 91.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3310.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1054 mg
-
Nátrium 1655 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 380.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 780 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1304
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 417.6 g
Zsír
-
Összesen 366.4 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13242.8 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 447 mg
-
Kálcium 1452 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 4217 mg
-
Nátrium 6620 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1523.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 967 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 373 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 958 mg
-
Retinol - A vitamin: 667 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3122 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
5213
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Húshoz
-
20 dkg trappista sajt
-
1 db vöröshagyma
Páchoz
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Húshoz
- A megtisztított karajt egy-másfél centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. (Én egyszerűen megoldottam, a hentesemet megkértem, és profin elvégezte helyettem.:) )
- Az olajból és a fűszerekből (magyaros fűszerkeverék, ételízesítő, pirospaprika, só, bors) pácot készítünk. A húst mindenütt jól bekenegetjük vele, a zsebecskéket is, majd becsavarjuk egy alufóliába, és légmentesen lezárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Páchoz
- Másnap a zsebecskékbe vastag szelet sajtot, baconszalonnát, kolbászkarikákat és vöröshagyma szeleteket rakunk. Majd az egészet beletesszük egy előzőleg hideg vízbe áztatott római tálba (cserépedénybe).
- A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakjuk, és aláöntünk egy deciliter vizet, amelyben feloldottunk egy húsleves kockát és a száraz fehérbort.
- Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és körülbelül 180 fokon, 2 órán keresztül sütjük. Ezután ellenőrizzük, ha a hús puha, akkor levesszük a tál tetejét, és körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük.
- A sütőből kivéve várunk, hogy langyosra hűljön. Ami levet engedett a sütés alatt, nehogy kiöntsük! Szuper pecsenyeszaft készül belőle: egy edénybe merőkanállal kiszedjük a sütés során keletkezett szaftot, majd kissé felforraljuk, és egy kevés ételsűrítővel (keményítő) néhány perc alatt összefőzzük.
- Ezután egy deszkán ferdén felszeleteljük a sült húst, és az imént elkészített isteni finom pecsenyeszafttal meglocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 140 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 10057
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 15.
Ajánló
Krumplipürét és párolt zöldborsót készítettem hozzá. Mennyei vasárnapi ebéd, higgyetek nekem! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A római tál egy szuper találmány, nagyon szeretem használni. Rétegezzük bele a húsokat, zöldségeket, fűszerezzük alaposan, és már mehet is a hideg sütőbe. A végeredmény egy szaftos, mennyei étel lesz.