r
Nosalty Logó

Zsályás túróval töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zsályás túróval töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 851 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1701 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665.4 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    154 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 851 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.8 g
  • Cink
    394 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    307 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1701 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet hosszában felhasítjuk, hogy zsebet alakíthassunk ki benne.
  2. Kívül-belül enyhén megsózzuk a húst.
  3. A túrót egy csipet sóval, ízlés szerinti frissen őrölt borssal és 6 felaprított zsályalevéllel összekeverjük, és a két fél csirkemellbe töltjük, hústűvel összetűzzük.
  4. A megtöltött mellet lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük (előtte azonban néhány egész zsályalevelet pillanatok alatt ropogósra sütünk az olajban, hogy azt megízesítse).
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3224
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás túróval töltött csirkemell
Évi néni 1830 recept

Kicsit unom, hogy amikor érdeklődök a gyermekemnél, mit enne, a válasz mindig rántott hús. Imádom a rántott húst, de néha nem árt egy kis változatosság. Ezért gondoltam, felturbózom egy kicsit. Ha nem panírozzuk, hanem mondjuk sütőben megsütjük natúran fólia alatt, akkor fogyókúrás fogásnak is tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...