r
Nosalty Logó

Zsályás szűzérme vörösboros mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Elementsaqua
Zsályás szűzérme vörösboros mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2237 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 560 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.2 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5729.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    470 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    3800 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2237 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat.
  2. A zsályát és az apróra vágott fokhagymát dobjuk a forró vajba.
  3. Amikor a zsálya ropogósra pirul (ez hamar megtörténik), szedjük ki a serpenyőből.
  4. A vajhoz tegyünk kevés olívaolajat, és egészben tegyük be a három lehártyázott szűzpecsenyét. Ekkor sózzuk és borsozzuk is. Süssük oldalanként 1-1 percig, kapja meg a gyönyörű kérgét.
  5. Szedjük ki és szeljük fel kb. 1 cm-es szeletekre. Tegyük vissza a szeleteket, és ezt is süssük 1-1 percig, így még rózsaszín marad, de már nem nyers. Közben borsozom újra, hogy minden oldal kapjon keveset. Tovább sütve kiszáradhat, így ne kockáztassunk. Szedjük ki a szeleteket.
  6. A serpenyőben maradt szafthoz öntsük hozzá a bort, forraljuk el az alkoholt. Tegyük hozzá a lisztet és a tejszínt. Csomómentes legyen. A mártásba beleforgatjuk a hússzeleteket, és a ropogós zsályával díszítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3838
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 31.

Ajánló

A köret lehet rizs vagy steak burgonya, bár készült már zsályás vajban megforgatott gnocchival is. Isteni hozzá egy pohár könnyű vörösbor vagy friss rosé. Jó étvágyat hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás szűzérme vörösboros mártásban
Elementsaqua 12 recept

Imádom a zsálya illatát, és azt, amikor vajban ropogósra sül. Mivel most tömegesen nőtt a fűszerkertben, idejét láttam főzőcskézni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...