Zsályás rántott csirkeszárny
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A csirkeszárnyhoz
-
0g zsálya0 kcal
-
342g csirkeszárny405 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
77g tojás97 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
3g szezámmag16 kcal
A krumplihoz
-
260g burgonya150 kcal
-
400g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
30g vaj215 kcal
A sült zsályához
-
0g zsálya0 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
10g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
20g paradicsom4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10g tv-paprika2 kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A csirkeszárnyhoz
-
0g zsálya0 kcal
-
1712g csirkeszárny2027 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
500g zsemlemorzsa1975 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
A krumplihoz
-
1300g burgonya751 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g vaj1076 kcal
A sült zsályához
-
0g zsálya0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A csirkeszárnyhoz
-
0g zsálya0 kcal
-
23.3g csirkeszárny28 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
6.8g zsemlemorzsa27 kcal
-
0.2g szezámmag1 kcal
A krumplihoz
-
17.7g burgonya10 kcal
-
27.2g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
2g vaj15 kcal
A sült zsályához
-
0g zsálya0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.7g tojás1 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
1.4g paradicsom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.7g tv-paprika0 kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.8 g
Zsír
-
Összesen 152 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 588 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3203.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 845 mg
-
Nátrium 1681 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 829.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 632 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 1003 micro
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 384.1 g
Zsír
-
Összesen 760.2 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 312 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 209 g
-
Koleszterin 2941 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16017.9 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 627 mg
-
Kálcium 1767 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 888 mg
-
Foszfor 4227 mg
-
Nátrium 8404 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 961.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 4146.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1989 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 191 mg
-
C vitamin: 301 mg
-
D vitamin: 371 micro
-
K vitamin: 872 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 113 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1188 micro
-
Kolin: 2302 mg
-
Retinol - A vitamin: 1722 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 3160 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 5014 micro
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 68 micro
Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
-
16 db csirkeszárny
-
7 db tojás
-
2 ek szezámmag
A krumplihoz
A sült zsályához
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A tálaláshoz
-
1 db paradicsom
-
2 szál petrezselyem
-
0.5 db tv-paprika
Elkészítés
A csirkeszárnyhoz
- Minden hozzávalót kiteszünk az asztalra. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, megmossuk és hideg, enyhén sós vízben fedő alatt feltesszük főni.
- A csirkeszárnyakat mossuk, felitatjuk róla a vizet, és kettévágjuk úgy, hogy a combos része legyen külön, sózzuk és borsozzuk.
- A tojásokat mély tálba tesszük, felverjük, sózzuk, borsozzuk és a nagyon finomra vágott zsályaleveleket szintén belekeverjük.
- Egy tálba öntünk zsemlemorzsát, szezámmagot és elkeverjük, egy másik tálba öntünk lisztet.
- Egy serpenyőbe olajat öntünk, bőven.
- A szárnyakat lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, mindet egy tálcára tesszük.
- Kikapcsoljuk a burgonyát, ami időközben -kóstolás alapján- megfőtt.
- Az olajat felforrósítjuk, egy nagy tálba papírtörlőket teszünk, és ha az olaj forró, elkezdjük a szárnyakat kisütni úgy, hogy többször forgatjuk,(8-10 alkalom), így szép egyenletes aranybarna lesz minden oldalán. Kiszedjük a papírtörlőr,e és az összeset kisütjük, melegen tartjuk.
- A burgonyáról a vizet leöntjük.
- Kis lábasban a vajat felmelegítjük, a finomra vágott petrezselymet (szárát is) beletesszük, de csak annyi időre, amíg egyet felforr, majd kikapcsoljuk.
- A burgonya alá alágyújtunk, ráöntjük a vajas-petrezselymet, és óvatos keverés mellett átkeverjük, de nem pirítjuk, melegen tartjuk.
- A zsályaleveleket a liszttel-tojással-kevés vízzel összekevert masszába mártjuk, és az olajban kisütjük, ami alá újra gyújtottunk, szintén papírtörlőre szedjük ki.
- Ha összekeverjük a tojásos-lisztes-vizes masszát a prézlivel, ezt a bundás részt is ki lehet rántani (magában vagy tejföllel is finom).
- Tálaljuk a zsályás rántott csirkeszárnyakat a petrezselymes burgonyával, a kisütött zsályalevéllel, és díszítjük a paradicsommal, paprikával.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3316
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.
Ajánló
Nagyon finom gyümölcslevest vagy tárkonyos fejtett bablevest, zöldbablevest kínáljunk előtte. Az étel után pedig finom bort, vagy idény jellegű házi szörpöt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Finom, friss fűszeres ebédet szerettünk volna a csirkéből, kedvenc a rántott módozat, szeretjük ilyenkor a petrezselymes burgonyát. Az ebédet együtt készítettem a lányommal, és a zsályalevél kirántása az ő ötlete volt (egyszer együtt láttunk egy főzős műsort Jamie Olivertől, és most adódott a lehetőség, hogy kipróbáljuk, így szorgalmasan -az ötlet bedobása után- panírozta a leveleket, sőt egyedül is készítette el, de a húsokat is forgatta sikeresen, egyre bátrabban és biztosabban!!) A kirántott zsályalevél fantasztikus lett, nagyon finom ropogós, jobb lett, mint a chips, finom és egészséges! Nagyon jól sikerült, finom ebéd lett.