r
Nosalty Logó

Zsályás rántott csirkeszárny

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Zsályás rántott csirkeszárny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Összesen 2450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Összesen 12249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3203.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 2450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    384.1 g

Zsír

  • Összesen
    760.2 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    209 g
  • Koleszterin
    2941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16017.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    627 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    888 mg
  • Foszfor
    4227 mg
  • Nátrium
    8404 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    961.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    4146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    191 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    371 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1188 micro
  • Kolin:
    2302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1722 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    3160 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5014 micro
Összesen 12249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkeszárnyhoz

  1. Minden hozzávalót kiteszünk az asztalra. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, megmossuk és hideg, enyhén sós vízben fedő alatt feltesszük főni.
  2. A csirkeszárnyakat mossuk, felitatjuk róla a vizet, és kettévágjuk úgy, hogy a combos része legyen külön, sózzuk és borsozzuk.
  3. A tojásokat mély tálba tesszük, felverjük, sózzuk, borsozzuk és a nagyon finomra vágott zsályaleveleket szintén belekeverjük.
  4. Egy tálba öntünk zsemlemorzsát, szezámmagot és elkeverjük, egy másik tálba öntünk lisztet.
  5. Egy serpenyőbe olajat öntünk, bőven.
  6. A szárnyakat lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, mindet egy tálcára tesszük.
  7. Kikapcsoljuk a burgonyát, ami időközben -kóstolás alapján- megfőtt.
  8. Az olajat felforrósítjuk, egy nagy tálba papírtörlőket teszünk, és ha az olaj forró, elkezdjük a szárnyakat kisütni úgy, hogy többször forgatjuk,(8-10 alkalom), így szép egyenletes aranybarna lesz minden oldalán. Kiszedjük a papírtörlőr,e és az összeset kisütjük, melegen tartjuk.
  9. A burgonyáról a vizet leöntjük.
  10. Kis lábasban a vajat felmelegítjük, a finomra vágott petrezselymet (szárát is) beletesszük, de csak annyi időre, amíg egyet felforr, majd kikapcsoljuk.
  11. A burgonya alá alágyújtunk, ráöntjük a vajas-petrezselymet, és óvatos keverés mellett átkeverjük, de nem pirítjuk, melegen tartjuk.
  12. A zsályaleveleket a liszttel-tojással-kevés vízzel összekevert masszába mártjuk, és az olajban kisütjük, ami alá újra gyújtottunk, szintén papírtörlőre szedjük ki.
  13. Ha összekeverjük a tojásos-lisztes-vizes masszát a prézlivel, ezt a bundás részt is ki lehet rántani (magában vagy tejföllel is finom).
  14. Tálaljuk a zsályás rántott csirkeszárnyakat a petrezselymes burgonyával, a kisütött zsályalevéllel, és díszítjük a paradicsommal, paprikával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3316
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Nagyon finom gyümölcslevest vagy tárkonyos fejtett bablevest, zöldbablevest kínáljunk előtte. Az étel után pedig finom bort, vagy idény jellegű házi szörpöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás rántott csirkeszárny
Éva-Anyóca 350 recept

Finom, friss fűszeres ebédet szerettünk volna a csirkéből, kedvenc a rántott módozat, szeretjük ilyenkor a petrezselymes burgonyát. Az ebédet együtt készítettem a lányommal, és a zsályalevél kirántása az ő ötlete volt (egyszer együtt láttunk egy főzős műsort Jamie Olivertől, és most adódott a lehetőség, hogy kipróbáljuk, így szorgalmasan -az ötlet bedobása után- panírozta a leveleket, sőt egyedül is készítette el, de a húsokat is forgatta sikeresen, egyre bátrabban és biztosabban!!) A kirántott zsályalevél fantasztikus lett, nagyon finom ropogós, jobb lett, mint a chips, finom és egészséges! Nagyon jól sikerült, finom ebéd lett.

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...