r
Nosalty Logó

Zsályás-narancsos pulykamáj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Zsályás-narancsos pulykamáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12143 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 365 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3887 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1873 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    905.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48631 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    119 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4181 micro
  • Kolin:
    1393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48572 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3680 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májakat ferdén kettévágjuk, 1-2 ek olajon sütni kezdjük.
  2. Mikor már nem véres, borssal, zsályával fűszerezzük, ha nagyon pirul, kevés vizet öntünk alá, és készre sütjük. Sózzuk.
  3. Míg a máj sül, a narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a gerezdek fehér hártyáit is eltávolítjuk.
  4. A gyümölcsöt diónyi forró vajba dobjuk, rászórjuk a kristálycukrot, néhány percig pároljuk, karamellizáljuk (ne túl sokáig, mert keserű lesz).
  5. Hozzáöntjük a tejszínt, átkeverjük.
  6. Végül botmixerrel pépesítjük.
  7. A májat a mártással meglocsolva, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1682
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Ajánló

Céklát sütöttem hozzá serpenyőben, mint a burgonyát. Száraz vörösbor finom lehet hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt tudtam, hogy szárnyasmájat szeretnék. Karácsonyi dekorációhoz kell a narancshéj. Kipróbáltam, mit szól egymáshoz a két alapanyag.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...