r
Nosalty Logó

Zsályás-cukkinis-tejszínes csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Zsályás-cukkinis-tejszínes csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

1094
Kalória
63.3g
Fehérje
105.7g
Szénhidrátok
45.3g
Zsír
305.6g
Víz
209.9g
Koleszterin
6.8g
Rost
9.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 1094 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 6561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 1094 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    379.8 g

Zsír

  • Összesen
    272 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10296.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    697 mg
  • Kálcium
    2231 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    875 mg
  • Foszfor
    4510 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1833.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2459 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    525 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    137 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2227 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1821 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    7090 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12495 micro
Összesen 6561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy lábasban a kétféle hagymát az olajon és vajon megpároljuk pici sóval fedő alatt, majd beletesszük a picire tépkedett zsályalevelet (friss legyen), picit pirítjuk.
  2. Beletesszük a feldarabolt csirkemell-filét, ,sózzuk, borsozzuk, és kevergetjük, fehéredésig fedő alatt.
  3. Ekkor tesszük bele a sárga cukkinit, a tv-paprikát, a kaliforniai paprikát, a petrezselyemzöldet, a zöldbabot, teszünk bele pici ételízesítőt, és fedő alatt néha keverve, kis lángon pároljuk, főzzük.
  4. Egy kis tálba belenyomjuk a tömlős sajtokat, és hozzáadjuk a habtejszínt, elkeverjük simára, majd beleadjuk a reszelt sajtot, azzal is elkeverjük, pici borsot teszünk hozzá.
  5. A szószt kóstoljuk, ha a hús puha, a zöldségek is, íze is finom (szükség szerint ízesíthető még), adjuk hozzá a sajtos -tejszínt, és keverés mellett forraljuk fel, és tálalásra kész.
  6. Előírás szerint főzzük ki a spagettit (7-8 perc), és a zsályás -csirkemelles-tejszínes szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 7 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Csodás bokrok lettek a sok öntözés és eső következtében a fűszernövényeim. Nem mindig lehet becsempészni az ételbe, ahhoz külön étel, alkalom és lehetőség kell, a friss fűszernek az aromája erőteljesebb, nem mindig fogadja el a család. Most igen.:-) Nagyon finom lett, és a mai ebédet újra kellett gondolnom, ugyanis annyira ízlett, hogy a tegnapi ebédnél alaposan elfogyott, és ami maradt, azt vacsorára megették a családtagjaim:-). Ennyit a friss zsályáról.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!