Zsályás csirkés rigatoni
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
80g csirkemellfilé96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
54g vöröshagyma20 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
20g koktélparadicsom4 kcal
-
100g rigatoni tészta371 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
601
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
100g koktélparadicsom18 kcal
-
500g rigatoni tészta1855 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
3001
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
29.4g csirkemellfilé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.9g vöröshagyma7 kcal
-
2.9g olívaolaj26 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
7.4g koktélparadicsom1 kcal
-
36.8g rigatoni tészta136 kcal
-
3.7g parmezán sajt14 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
219
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 448 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 134.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
601
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.7 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4728.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 420 mg
-
Kálcium 784 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 2239 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 673.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1286 micro
-
Kolin: 433 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
3001
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 189 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 közepes db vöröshagyma
-
5 ek olívaolaj
-
zsálya ízlés szerint
-
10 dkg koktélparadicsom
-
50 dkg rigatoni tészta
-
5 dkg parmezán sajt
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A tészta vizet rakjuk fel elsőként némi sóval.
- A csirkemell filénket megmossuk, felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymánkat tisztítás után félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A petrezselyemzöldet és a zsályát finomra vágjuk, aprítjuk.
- A felszeletelt hagymánkat egy előre felhevített serpenyőbe rakjuk, amire kevés olívaolajat és sót rakunk. Gyakori kevergetés mellett készre pároljuk (karamellizáljuk), hogy az egész egyöntetűen barnás jellegű legyen. Az elkészült hagymánkat tegyük ki egy tiszta tányérra, és a serpenyőt helyezzük vissza a lángra, némi olajjal együtt.
- Ha serpenyőnk kellő forróságú, akkor tegyük bele a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és friss zsályával fűszerezzük, majd készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a csirkecsíkokat ne süssük túl!
- Közben a tésztát elkezdjük főzni, de ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, kicsit még roppanjon a fogunk alatt.
- Egy másik serpenyőben olajat hevítünk a koktélparadicsomunknak. A paradicsomokat erős lángon, pár perc alatt aranybarna színűre sütjük, egységesen. Elkészültekor helyezzük a hagyma mellé a tányérra.
- Közben a tésztánk elkészült, leszűrjük. Leszűrés után kevés olajat tegyünk a tésztánkra, hogy ne ragadjon össze.
- Csirkénk elkészültével a lángon hagyjuk a serpenyőnket, és hozzáadjuk a már elkészült hagymánkat, paradicsomunkat, és a frissen vágott petrezselymünket. Hozzáadjuk a készre főzött tésztánkat, tetszés szerint meg ízesíthetjük, és óvatos kevergetés vagy rázogatás mellett máris fogyaszthatjuk.
- Tálaláskor parmezán sajttal és egy kevés olívaolajjal lehet még zamatosabbá tenni tésztánkat. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 602
- Feltöltés dátuma: 2014. december 06.
Ajánló
Hagymát karamellizálni annyit tesz, mint némi olajon vagy zsíron sütni egy ideig. Az ételhez kiváló lehet egy jól megválasztott fehérbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept segít visszarepíteni az olasz ízvilág birodalmába, ami a napjainkig megőrizte eredetiségét, és ízének harmóniáját. Rigatoni - Rómából ered, és kizárólag olasz hagyomány képezi alapját.