r
Nosalty Logó

Zsályás csirkés rigatoni

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zsályás csirkés rigatoni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3001 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 601 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.7 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4728.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2239 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1286 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 3001 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta vizet rakjuk fel elsőként némi sóval.
  2. A csirkemell filénket megmossuk, felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymánkat tisztítás után félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A petrezselyemzöldet és a zsályát finomra vágjuk, aprítjuk.
  3. A felszeletelt hagymánkat egy előre felhevített serpenyőbe rakjuk, amire kevés olívaolajat és sót rakunk. Gyakori kevergetés mellett készre pároljuk (karamellizáljuk), hogy az egész egyöntetűen barnás jellegű legyen. Az elkészült hagymánkat tegyük ki egy tiszta tányérra, és a serpenyőt helyezzük vissza a lángra, némi olajjal együtt.
  4. Ha serpenyőnk kellő forróságú, akkor tegyük bele a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és friss zsályával fűszerezzük, majd készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a csirkecsíkokat ne süssük túl!
  5. Közben a tésztát elkezdjük főzni, de ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, kicsit még roppanjon a fogunk alatt.
  6. Egy másik serpenyőben olajat hevítünk a koktélparadicsomunknak. A paradicsomokat erős lángon, pár perc alatt aranybarna színűre sütjük, egységesen. Elkészültekor helyezzük a hagyma mellé a tányérra.
  7. Közben a tésztánk elkészült, leszűrjük. Leszűrés után kevés olajat tegyünk a tésztánkra, hogy ne ragadjon össze.
  8. Csirkénk elkészültével a lángon hagyjuk a serpenyőnket, és hozzáadjuk a már elkészült hagymánkat, paradicsomunkat, és a frissen vágott petrezselymünket. Hozzáadjuk a készre főzött tésztánkat, tetszés szerint meg ízesíthetjük, és óvatos kevergetés vagy rázogatás mellett máris fogyaszthatjuk.
  9. Tálaláskor parmezán sajttal és egy kevés olívaolajjal lehet még zamatosabbá tenni tésztánkat. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 602
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Ajánló

Hagymát karamellizálni annyit tesz, mint némi olajon vagy zsíron sütni egy ideig. Az ételhez kiváló lehet egy jól megválasztott fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept segít visszarepíteni az olasz ízvilág birodalmába, ami a napjainkig megőrizte eredetiségét, és ízének harmóniáját. Rigatoni - Rómából ered, és kizárólag olasz hagyomány képezi alapját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...