r
Nosalty Logó

Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3487 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1317 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 697 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.3 g

Zsír

  • Összesen
    322.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5001.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1387 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    6586 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4779 micro
Összesen 3487 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két darab egész csirkemellet mossuk, és leszárítjuk. A szalonnát apró kicsi kockákra vágjuk. A friss zöldeket finomra vágjuk, külön tányérokra tesszük őket (külön mindet).
  2. Éles késsel a mellek mindkét oldalában négy-öt jó mély vágást ejtünk, belül sózzuk (óvatosan a szalonna miatt) és borsozzuk, teszünk a vágás aljára füstölt szalonnát, egy kicsi vagy egy negyed gerezd fokhagymát, őrölt pirospaprikát, petrezselyemzöldet, rozmaringot és a citromos kakukkfüvet
  3. Kívülről kicsit olívaolajjal megkenjük a csirkemelleket, majd sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával szórjuk meg.
  4. Ha mind a két mell kész, beletesszük a zacskóba, mellé tesszük a negyedekre vágott megmaradt gerezd fokhagymákat, a hidegen felkockázott vajat, 3 evőkanálnyi olívaolajat, a világos szójaszószt beleöntjük, és az egész zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük.
  5. A tetején négy-öt lyukat szúrunk fogpiszkálóval, előmelegített sütőbe téve kb. 45 percig sütjük, a zacskó jól felpúposodik, a csirkemell illata száll, és a zacskóban látszik az aranybarna csirkemell, kész, tálalható.
  6. Tálalás előtt megszórtam petrezselyemmel és citromos kakukkfűvel. Tálaljuk párolt rizzsel, rizibizivel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 38290
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

A fűszerek, a vaj, olívaolaj és a bőr rajta hagyása is, mind segítette, hogy az egész csirkemell zamatos, finom, omlós legyen, és az utolsó falatig elfogyhasson az étel.:-) Természetesen, aki nem szereti a bőrét, vagy még ezt a zsírmennyiséget is sokallja, leszeheti róla a csirkemell bőrét. Körete a párolt rizs, vegyes zöldséges rizs, rizibizi. Tálaljuk finom borral vagy friss idény gyümölcsből készült szörppel vagy hűtött ásványvízzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban
Éva-Anyóca 350 recept

Nem kaptam csirkemellfilét, csak egész csirkemellet.:-) Meg kellett oldani, hogy omlós, ízletes, zamatos-szaftos legyen, és ezzel a megoldással sikerült.:-)) Finom szaftot képezett a szójaszósz, nem volt túl domináns az íze, az olívaolajjal, vajjal, finom és szaftos hús lett a csirkemellből. Bőrét rajta hagytam, párolt és pirult lett, és nagyon finom, a szaftban nagy szerpe volt a bőrének is.:-) Répás-zöldborsós rizst készítettem hozzá, azaz rizibizit, és ezzel tálalva lett finom ebédünk. Éhesek voltak :-D - és a tálalást  az egyik csirke nem érte meg, csak gyorsan ott a sütőben tudtam lekapni, utolsó előtti pillanatban, de megérte.:-) Előtte csirkemájas, zöldborsós, zsenge zöldséges, csigatésztás leves volt.:-) Ez az ebéd készült az utolsó tanítási nap megünneplésére. 2012. június 15. :-D Nagyon jól sikerült. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...