Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
90g csirkemellfilé108 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g rozmaring7 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
9g szójaszósz5 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
30g kakukkfű30 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
45g szójaszósz27 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
43.9g csirkemellfilé53 kcal
-
14.6g füstölt szalonna96 kcal
-
1.2g fűszerpaprika3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.7g rozmaring4 kcal
-
2.9g kakukkfű3 kcal
-
4.4g petrezselyem2 kcal
-
3.9g olívaolaj35 kcal
-
2.3g fokhagyma3 kcal
-
19.5g vaj140 kcal
-
4.4g szójaszósz3 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 104 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1317 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 956 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 124.3 g
Zsír
-
Összesen 322.6 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 894 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5001.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1341 mg
-
Nátrium 2824 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 519.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2010 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 786 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 1387 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 6586 micro
-
β-crypt 742 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4779 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 643 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
15 dkg füstölt szalonna
-
3 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 szál rozmaring
-
10 szál kakukkfű
-
1 csokor petrezselyem
-
5 ek olívaolaj
-
8 gerezd fokhagyma
-
20 dkg vaj
-
4.5 ek szójaszósz
Elkészítés
- A két darab egész csirkemellet mossuk, és leszárítjuk. A szalonnát apró kicsi kockákra vágjuk. A friss zöldeket finomra vágjuk, külön tányérokra tesszük őket (külön mindet).
- Éles késsel a mellek mindkét oldalában négy-öt jó mély vágást ejtünk, belül sózzuk (óvatosan a szalonna miatt) és borsozzuk, teszünk a vágás aljára füstölt szalonnát, egy kicsi vagy egy negyed gerezd fokhagymát, őrölt pirospaprikát, petrezselyemzöldet, rozmaringot és a citromos kakukkfüvet
- Kívülről kicsit olívaolajjal megkenjük a csirkemelleket, majd sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával szórjuk meg.
- Ha mind a két mell kész, beletesszük a zacskóba, mellé tesszük a negyedekre vágott megmaradt gerezd fokhagymákat, a hidegen felkockázott vajat, 3 evőkanálnyi olívaolajat, a világos szójaszószt beleöntjük, és az egész zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük.
- A tetején négy-öt lyukat szúrunk fogpiszkálóval, előmelegített sütőbe téve kb. 45 percig sütjük, a zacskó jól felpúposodik, a csirkemell illata száll, és a zacskóban látszik az aranybarna csirkemell, kész, tálalható.
- Tálalás előtt megszórtam petrezselyemmel és citromos kakukkfűvel. Tálaljuk párolt rizzsel, rizibizivel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 38226
- Feltöltés dátuma: 2012. július 06.
Ajánló
A fűszerek, a vaj, olívaolaj és a bőr rajta hagyása is, mind segítette, hogy az egész csirkemell zamatos, finom, omlós legyen, és az utolsó falatig elfogyhasson az étel.:-) Természetesen, aki nem szereti a bőrét, vagy még ezt a zsírmennyiséget is sokallja, leszeheti róla a csirkemell bőrét. Körete a párolt rizs, vegyes zöldséges rizs, rizibizi. Tálaljuk finom borral vagy friss idény gyümölcsből készült szörppel vagy hűtött ásványvízzel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nem kaptam csirkemellfilét, csak egész csirkemellet.:-) Meg kellett oldani, hogy omlós, ízletes, zamatos-szaftos legyen, és ezzel a megoldással sikerült.:-)) Finom szaftot képezett a szójaszósz, nem volt túl domináns az íze, az olívaolajjal, vajjal, finom és szaftos hús lett a csirkemellből. Bőrét rajta hagytam, párolt és pirult lett, és nagyon finom, a szaftban nagy szerpe volt a bőrének is.:-) Répás-zöldborsós rizst készítettem hozzá, azaz rizibizit, és ezzel tálalva lett finom ebédünk. Éhesek voltak :-D - és a tálalást az egyik csirke nem érte meg, csak gyorsan ott a sütőben tudtam lekapni, utolsó előtti pillanatban, de megérte.:-) Előtte csirkemájas, zöldborsós, zsenge zöldséges, csigatésztás leves volt.:-) Ez az ebéd készült az utolsó tanítási nap megünneplésére. 2012. június 15. :-D Nagyon jól sikerült. :-)