r
Nosalty Logó

Zöldspárgás rizses egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldspárgás rizses egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1345 micro
  • β-karotin
    3482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    855 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5381 micro
  • β-karotin
    13928 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 1972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    433 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk (én hagyományosan, keleti módra 7x mosom), bő, sós vízben al dentére főzzük; félretesszük.
  2. A spárgát is előkészítjük: a fiatal részét 1-2 cm-es darabokra vágjuk, és annyi sós vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni.
  3. Közben az apróra vágott hagymát megpirítjuk wokban, a darált húst rádobjuk, tovább pirítjuk.
  4. Ha a spárga félkészre főtt, kivesszük a főzővizéből, és ugyanabba a lébe az apró kockákra vágott sárgarépát tesszük bele főni. Ezt is félkészre főzzük.
  5. A hús megpirultával az összes félkész hozzávalót, mint rizst, spárgát, sárgarépát és a csumázott, hámozott, vékonyra vágott paradicsomot is rádobjuk a húsra, fűszerezzük. A spárga (és répa) levéből 1 merőkanállal hozzáadunk, és fedő alatt készre főzzük, esetleg egy kicsit még rápirítunk.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8378
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Ajánló

Opció: Ha majdnem kész az étel, de nem teljesen, fiatal cheddar-emmentaler a tetejére, és sütőbe vele 10 percre. Italajánlat: Sauvignon Blanc Selection, Szöllősi Pincészet, Neszmély.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgakrémlevesek, rakottak, töltött húsok gondoskodtak róla, hogy az amúgy szívemnek nem túl kedves zöldség mégis valahogyan mindig asztalomra csempésződjék. Ráadásul, kedves kollégánktól a minap egy szép halom zöld spárgát kaptunk, amit azonnal (osztozkodás után persze) receptötletek víziói követtek, hogyan lehetne feldobni a (számunkra) már szinte csontig rágott spárgás recepteket, ha már egyszer az ember úgyis megszerette ezt a karakteres zöldséget. Na, erre jött, hogy psziroot cimborám közben autodidakta módon feltalálta a spanyolviaszt, a rizses egytál lecsós formájának (quasi paella) kísérletezve történő elkészítésével. Nagyon finom lett, és ötletet adott, hogyan fordítsuk (ugyancsak spanyolviasz jelleggel) rizsbe a spárgát. Az eredménnyel igen elégedett volt mindenki, még én is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...