Zöldspárgás rizses egytál
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
75g rizs269 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
75g zöldspárga11 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g rizs1074 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
300g zöldspárga42 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
24.1g rizs86 kcal
-
24.1g darált sertéshús44 kcal
-
24.1g zöldspárga3 kcal
-
13.7g sárgarépa5 kcal
-
8g paradicsom1 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 177.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1345 micro
-
β-karotin 3482 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 501 micro
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 87.7 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1972.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1132 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 710.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1400 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 855 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5381 micro
-
β-karotin 13928 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 2003 micro
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 433 micro
-
β-karotin 1120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 207 micro
-
Lut-zea 161 micro
Hozzávalók
-
30 dkg rizs
-
30 dkg zöldspárga
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 kis db vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
1 csipet gyömbér
Elkészítés
- A rizst megmossuk (én hagyományosan, keleti módra 7x mosom), bő, sós vízben al dentére főzzük; félretesszük.
- A spárgát is előkészítjük: a fiatal részét 1-2 cm-es darabokra vágjuk, és annyi sós vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni.
- Közben az apróra vágott hagymát megpirítjuk wokban, a darált húst rádobjuk, tovább pirítjuk.
- Ha a spárga félkészre főtt, kivesszük a főzővizéből, és ugyanabba a lébe az apró kockákra vágott sárgarépát tesszük bele főni. Ezt is félkészre főzzük.
- A hús megpirultával az összes félkész hozzávalót, mint rizst, spárgát, sárgarépát és a csumázott, hámozott, vékonyra vágott paradicsomot is rádobjuk a húsra, fűszerezzük. A spárga (és répa) levéből 1 merőkanállal hozzáadunk, és fedő alatt készre főzzük, esetleg egy kicsit még rápirítunk.
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8378
- Feltöltés dátuma: 2010. június 15.
Ajánló
Opció: Ha majdnem kész az étel, de nem teljesen, fiatal cheddar-emmentaler a tetejére, és sütőbe vele 10 percre. Italajánlat: Sauvignon Blanc Selection, Szöllősi Pincészet, Neszmély.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Spárgakrémlevesek, rakottak, töltött húsok gondoskodtak róla, hogy az amúgy szívemnek nem túl kedves zöldség mégis valahogyan mindig asztalomra csempésződjék. Ráadásul, kedves kollégánktól a minap egy szép halom zöld spárgát kaptunk, amit azonnal (osztozkodás után persze) receptötletek víziói követtek, hogyan lehetne feldobni a (számunkra) már szinte csontig rágott spárgás recepteket, ha már egyszer az ember úgyis megszerette ezt a karakteres zöldséget. Na, erre jött, hogy psziroot cimborám közben autodidakta módon feltalálta a spanyolviaszt, a rizses egytál lecsós formájának (quasi paella) kísérletezve történő elkészítésével. Nagyon finom lett, és ötletet adott, hogyan fordítsuk (ugyancsak spanyolviasz jelleggel) rizsbe a spárgát. Az eredménnyel igen elégedett volt mindenki, még én is. :)