r
Nosalty Logó

Zöldspárgás hajdina

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Zöldspárgás hajdina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 302 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1858 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3206 micro
Összesen 604 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöld spárgákat jól megmossuk, fás részüket letörjük. A többit nagyjából 3 cm-es darabra vágjuk. Elterítjük egy tepsiben, meglocsoljuk egy kevés olajjal, rátekerünk borsot, ráreszeljük a citrom héját, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  2. A lila hagymát felkarikázzuk, berakjuk egy tálkába, rálocsoljuk a citrom kifacsart levét, és lefedve állni hagyjuk.
  3. A hajdinát először egy szűrőben forró vízzel leöntjük, majd berakjuk egy tálba, ismét forró vizet öntünk rá, jól összekeverjük. Leszűrjük, folyó víz alatt többször átmossuk. Berakjuk egy lábosba, háromszoros mennyiségű vizet öntünk rá, egy kávéskanál sót adunk hozzá, és lefedve, nagyon kis lángon puhára pároljuk.
  4. Amikor elkészült a hajdina, és megsült a spárga, áttesszük egy tálba, hozzáadjuk a citromos lila hagymát, és jól összekeverjük az egészet. Miután szerencsére idén végre szépen nő a rukkola a kertben, amibe lehet, abba beledobálok pár levelet. Most is ezt tettem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 739
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 21.

Receptkategóriák

Zöldspárgás hajdina
Pogácsa 391 recept

Mióta tavaly rátaláltam mustakissa Borsos-citromos zöld spárga receptjére, biztos, hogy a spárgaszezonban hetente egyszer legalább elkészítem. Most egy kicsit tovább variáltam, kellemes egytálétel lett belőle. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...