r
Nosalty Logó

Zöldspárga csípős citromos-tejfölös mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldspárga csípős citromos-tejfölös mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 826 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 413 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4235.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    3333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1517.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 826 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat tisztítjuk,"leveleit" eltávolítjuk. (Én krumpli hámozóval szoktam.) Az alsó gyökeres részt 3-4 cm magasságban jobban meghámozzuk, az se baj, ha levágjuk. Vízgőz fölött 7-11perc alatt készre gőzöljük (főzzük)cukros, sós, fehérborecetes vízben. (1/2, 1 liter víz felett,lehet közvetlenvízben is főzni, de akkor ügyeljünk, hogy ne főjön szét!)
  2. A tejfölbe belefacsarunk egy negyed fej citromot, beletesszük a sót, borsot, pirospaprikát. Én szeretem acsípőset, de édessel is lehet, ízlés kérdése. Összekeverjük, majd a hűtőbe állni hagyjuk, míg a spárga el nem készül.
  3. A spárga gőzölése mellett a 4 (lehet több is) bacon szeletet 1 ek olívaolajon megpirítjuk.
  4. Ha megfőtt a spárga, hirtelen hideg vízzel öntsük le, hogy ne essen szét, illetve, hogy tartsa meg a formáját.
  5. Ha mindennel készen vagyunk, találhatunk.
  • Elkészítettem: 29 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2779
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a spárgát, bármilyen formában, körettel, mártással, de leginkább hollandi mártással. Szerettem volna készíteni, de nem találtam a hűtőben vajat, viszont tejfölből volt 3 dobozzal is. Kíváncsi voltam, hogy milyen lenne a spárga tejföllel. Nagyon szeretem még a csípőset, így az a gondolatom támadt, hogy mi lenne, ha egy kicsit feldobnám a tejfölt. Egyrészt "színesebb" lenne, másrészt jóval ízesebb. Raktam bele fehérborsot, sót, nagyed fej citromot, és a már említett erős pirospaprikát. Számomra egy új, a spárgához kifejezetten finom öntet/dresszing jött létre, amit sült bacon darabokkal találtam. Finom, könnyű étel! Előételnek, meleg napokon egyszerű főételnek is táláható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...