r
Nosalty Logó

Zöldségragu tepsis sült burgonyával

NS
Zöldségragu tepsis sült burgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Raguhoz

Krumplihoz

464
Kalória
11.4g
Fehérje
81.1g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
744g
Víz
-
Koleszterin
17.6g
Élelmi rost
24.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Raguhoz

Krumplihoz

Összesen 464 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Raguhoz

Krumplihoz

Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Raguhoz

Krumplihoz

Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    744 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6492 micro
  • β-karotin
    16097 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 464 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12984 micro
  • β-karotin
    32193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15442 micro
  • Lut-zea
    1686 micro
Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    676 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    803 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

Raguhoz

  1. A közepes fej hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. A felkockázott paradicsomot és egy kevés vizet adunk hozzá.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket. A felkockázott zöldségeket is hozzáadjuk, és roppanósra főzzük, a gombát elég 10-15 perccel a vége előtt a raguhoz adni.

Krumplihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, és felszeleteljük, enyhén sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  2. Kiolajozott tepsibe rakjuk a burgonyát, megszórjuk fűszerekkel, és finoman meglocsoljuk olajjal. Előmelegített sütőben, 230 fokon (légkeveréssel) ropogósra sütjük. Tálaláskor a krumplira szedjük a ragut.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Fehérjeszegény diétát vagyok kénytelen tartani, ezt az ételt is ennek a jegyében készítem.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...