r
Nosalty Logó

Zöldségleves májkrémgaluskával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Zöldségleves májkrémgaluskával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A galuskához:

A leveshez:

343
Kalória
9.8g
Fehérje
31g
Szénhidrátok
21.2g
Zsír
785.4g
Víz
134.6g
Koleszterin
8.9g
Rost
9.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A galuskához:

A leveshez:

Összesen 343 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A galuskához:

A leveshez:

Összesen 1363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A galuskához:

A leveshez:

Összesen 38 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    785.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 343 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5528 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    3580 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    3141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2945 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    13182 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1928 micro
Összesen 1363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

A galuskához:

  1. Először a galuskát állítjuk össze. Előkészítjük a hozzávalóit. Egy kis tálba ütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, villával kissé felverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekavarjuk, nyomkodjuk a villával, félretesszük, állni hagyjuk 60 percig - felhasználásig lefedve hűtőbe tesszük. Ha tovább áll, az sem baj.

A leveshez:

  1. A levesbe való zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk - a paradicsomot és a paprikát félbevágjuk, a fokhagymát egészben hagyjuk. Egy 3 literes lábasban a vajat és az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a feldarabolt zöldségeket, 1 kávéskanál sóval megszórjuk. (Paprikát, paradicsomot, fokhagymát nem tesszük még bele!)
  2. Néhány percig - körülbelül 10 percig - pároljuk kavargatás közben. Ezután felöntjük a 2 liter hideg vízzel (szükség szerint), belerakjuk a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint, felforraljuk. Amikor felforrt, az aprított zöldeket is hozzáöntjük, összekavarjuk.
  3. Lefedve, lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul. Ekkor kiszedjük a hagymát, paradicsomot, paprikát egy bögrébe, jól kinyomkodjuk belőlük a levüket, melyet visszaöntünk a levesbe. Végül kis kávéskanállal a gyöngyöző levesbe beleszaggatjuk a hűtőből kivett galuskamasszát (ekkor már nem szabad összekavarni) úgy, hogy mindig belemártjuk a forró levesbe a kanalat, így könnyen lemegy a galuska a kanálról.
  4. Óvatosan megkavarjuk, lefedjük, s még 15-20 percig lassú tűzön főzzük. (Megkóstoljuk, ha szükségét érezzük, fűszerezzük még.) A hőt elzárjuk, s hagyjuk pihenni a levest - legalább fél órát. Ezután tálaljuk.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti, nagyon fincsi!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Nagyon egyszerű és nagyon finom egyben....a májat csak én szeretem a családban, de ebben a formában mindenki imádja....az igazat megvallva, így én is jobban szeretem a májgaluskát....arról nem is beszélve, így sokkal gyorsabb, könnyebb az elkészítése....ráadásul isteni így is....a galuskák szabályosságára sohasem törekszem, nekem így tetszik :)…..

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!