Zöldségleves májkrémgaluskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A galuskához:
-
28g tojás35 kcal
-
15g májkrém46 kcal
-
6g zsemlemorzsa25 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A leveshez:
-
13g vaj90 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g só0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
343
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A galuskához:
-
110g tojás138 kcal
-
60g májkrém183 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A leveshez:
-
50g vaj359 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
480g karalábé96 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1363
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A galuskához:
-
3g tojás4 kcal
-
1.6g májkrém5 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A leveshez:
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
2.7g tv-paprika0 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.1g zeller3 kcal
-
13.1g karalábé3 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
4.9g fehérrépa3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
54.7g víz0 kcal
Összesen
38
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1382 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 785.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 736 micro
-
α-karotin 1267 micro
-
β-karotin 3296 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 482 micro
Összesen
343
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5528 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 540 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1043 mg
-
Nátrium 3580 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 3141.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4266 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 381 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 372 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 2945 micro
-
α-karotin 5069 micro
-
β-karotin 13182 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 1928 micro
Összesen
1363
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 70 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A galuskához:
- Először a galuskát állítjuk össze. Előkészítjük a hozzávalóit. Egy kis tálba ütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, villával kissé felverjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekavarjuk, nyomkodjuk a villával, félretesszük, állni hagyjuk 60 percig - felhasználásig lefedve hűtőbe tesszük. Ha tovább áll, az sem baj.
A leveshez:
- A levesbe való zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk - a paradicsomot és a paprikát félbevágjuk, a fokhagymát egészben hagyjuk. Egy 3 literes lábasban a vajat és az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a feldarabolt zöldségeket, 1 kávéskanál sóval megszórjuk. (Paprikát, paradicsomot, fokhagymát nem tesszük még bele!)
- Néhány percig - körülbelül 10 percig - pároljuk kavargatás közben. Ezután felöntjük a 2 liter hideg vízzel (szükség szerint), belerakjuk a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint, felforraljuk. Amikor felforrt, az aprított zöldeket is hozzáöntjük, összekavarjuk.
- Lefedve, lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul. Ekkor kiszedjük a hagymát, paradicsomot, paprikát egy bögrébe, jól kinyomkodjuk belőlük a levüket, melyet visszaöntünk a levesbe. Végül kis kávéskanállal a gyöngyöző levesbe beleszaggatjuk a hűtőből kivett galuskamasszát (ekkor már nem szabad összekavarni) úgy, hogy mindig belemártjuk a forró levesbe a kanalat, így könnyen lemegy a galuska a kanálról.
- Óvatosan megkavarjuk, lefedjük, s még 15-20 percig lassú tűzön főzzük. (Megkóstoljuk, ha szükségét érezzük, fűszerezzük még.) A hőt elzárjuk, s hagyjuk pihenni a levest - legalább fél órát. Ezután tálaljuk.
- Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti, nagyon fincsi!
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 380
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 44573
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Nagyon egyszerű és nagyon finom egyben....a májat csak én szeretem a családban, de ebben a formában mindenki imádja....az igazat megvallva, így én is jobban szeretem a májgaluskát....arról nem is beszélve, így sokkal gyorsabb, könnyebb az elkészítése....ráadásul isteni így is....a galuskák szabályosságára sohasem törekszem, nekem így tetszik :)…..