r
Nosalty Logó

Zöldségleves májkrémgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Zöldségleves májkrémgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A galuskához:

A leveshez:

Összesen 343 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A galuskához:

A leveshez:

Összesen 1363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A galuskához:

A leveshez:

Összesen 38 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 343 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5528 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    3580 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    3141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2945 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    13182 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1928 micro
Összesen 1363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

A galuskához:

A leveshez:

Elkészítés

A galuskához:

  1. Először a galuskát állítjuk össze. Előkészítjük a hozzávalóit. Egy kis tálba ütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, villával kissé felverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekavarjuk, nyomkodjuk a villával, félretesszük, állni hagyjuk 60 percig - felhasználásig lefedve hűtőbe tesszük. Ha tovább áll, az sem baj.

A leveshez:

  1. A levesbe való zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk - a paradicsomot és a paprikát félbevágjuk, a fokhagymát egészben hagyjuk. Egy 3 literes lábasban a vajat és az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a feldarabolt zöldségeket, 1 kávéskanál sóval megszórjuk. (Paprikát, paradicsomot, fokhagymát nem tesszük még bele!)
  2. Néhány percig - körülbelül 10 percig - pároljuk kavargatás közben. Ezután felöntjük a 2 liter hideg vízzel (szükség szerint), belerakjuk a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint, felforraljuk. Amikor felforrt, az aprított zöldeket is hozzáöntjük, összekavarjuk.
  3. Lefedve, lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul. Ekkor kiszedjük a hagymát, paradicsomot, paprikát egy bögrébe, jól kinyomkodjuk belőlük a levüket, melyet visszaöntünk a levesbe. Végül kis kávéskanállal a gyöngyöző levesbe beleszaggatjuk a hűtőből kivett galuskamasszát (ekkor már nem szabad összekavarni) úgy, hogy mindig belemártjuk a forró levesbe a kanalat, így könnyen lemegy a galuska a kanálról.
  4. Óvatosan megkavarjuk, lefedjük, s még 15-20 percig lassú tűzön főzzük. (Megkóstoljuk, ha szükségét érezzük, fűszerezzük még.) A hőt elzárjuk, s hagyjuk pihenni a levest - legalább fél órát. Ezután tálaljuk.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti, nagyon fincsi!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 380
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 44284
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű és nagyon finom egyben....a májat csak én szeretem a családban, de ebben a formában mindenki imádja....az igazat megvallva, így én is jobban szeretem a májgaluskát....arról nem is beszélve, így sokkal gyorsabb, könnyebb az elkészítése....ráadásul isteni így is....a galuskák szabályosságára sohasem törekszem, nekem így tetszik :)…..

Hozzávalók

A galuskához:

A leveshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...