r
Nosalty Logó

Zöldséges-sajtos sült burgonyapüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-sajtos sült burgonyapüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1278 micro
  • β-karotin
    3974 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5839.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1830 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    2209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    5113 micro
  • β-karotin
    15898 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    2188 micro
  • Lut-zea
    2739 micro
Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    135 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát apró kockára vágva sós vízben feltesszük főni.
  2. Míg a burgonyát főzzük, megpucoljuk a sárgarépákat és karikákra vágjuk. A megmosott répát, a kis rózsákra szedett brokkolival együtt ételízesítős vízben (pár percre szintén) feltesszük főni, épp csak, hogy átmelegedjenek.
  3. A piros kaliforniai paprikából két vastagabb szeletet vágunk, majd ezek kockára vágjuk. A koktélparadicsomokat negyedekre vágjuk.
  4. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük és a vajjal, tejjel pürét készítünk belőle, hogy finom krémes legyen.
  5. Egy kivajazott tepsibe (közepes méretű kb. 30 cm-es) belesimítjuk a pürét, rászórjuk a leszűrt répát, brokkolit és az összevágott koktélparadicsomot a kaliforniai paprikával, majd gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percet sütjük, hogy szép aranybarna legyen a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3288
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Ajánló

Önmagában is remek és laktató étel, de natúr sült húsok mellé is kiválóan alkalmas köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbáltam olyan köretet kitalálni, ami felváltja az unalmas eddigieket. Nagy sikert aratott ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...