r
Nosalty Logó

Zöldséges pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kekkabatoslany
Zöldséges pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1252 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 417 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3122 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4286 micro
Összesen 1252 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    527 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit, a hagymát és a paradicsomot karikákra vágjuk, a fokhagymát pici darabokra szeleteljük, a sajtot pedig lereszeljük.
  2. A tepsit kikenjük az olajjal, majd belefektetjük a hússzeleteket. Sózzuk-borsozzuk, és majorannával is meghintjük őket.
  3. Ezután jönnek a hagymaszeletek, majd erre a paradicsom, végül pedig a cukkini. A cukkiniszeleteket oregánóval és egy pici sóval ízesítjük, majd a feldarabolt fokhagymákat is rászórjuk. Végül az egészet meghintjük a lereszelt sajttal.
  4. A tepsit lefedjük alufóliával, és 200°C fokon sütjük 45 percig körülbelül, majd a fóliát eltávolítva addig pirítjuk, míg el nem forrta a levét, és a sajt meg nem pirult a tetején. (Nálam ez olyan 15-20 perc volt.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6535
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 01.

Ajánló

Én magában ettem, a párom pedig rizzsel fogyasztotta. Még egy könnyű, nyári salátát is el tudok mellé képzelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges pulykamell
kekkabatoslany 4 recept

Ismét én voltam a soros az ebédkészítésben, a mélyhűtőben pedig rengeteg pulykamellszelet árválkodott, így erre esett a választás. Mivel nagyon szeretem a zöldségeket, így mindent felhasználtam, amit itthon megtaláltam. Isteni finom lett szerintem, és mivel a barátom is csak ámuldozott, úgy döntöttem, megosztom veletek is a receptet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...