r
Nosalty Logó

Zöldséges polentalepény

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
A konyha világa
Zöldséges polentalepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

ragu

polenta

Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

ragu

polenta

Összesen 1917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

ragu

polenta

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1686.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    838 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    4406 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    3828 micro
Összesen 1917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

ragu

polenta

Elkészítés

ragu

  1. A kukoricadarát kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, közepes hőforráson, folyamatos keverés mellett puhára főzzük, majd a vaj hozzáadásával krémesre keverjük. Borsozzuk.
  2. Az olajon megfonnyasztott hagymához keverjük az apróra vágott csirkemellet. Átsütjük.
  3. Hozzákerülnek a felaprított zöldségek, fűszerezzük, összesütjük.
  4. A meleg polentát egy pitesütő formába terítjük, ráhalmozzuk a húsos zöldséget, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3476
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges polentalepény
A konyha világa 70 recept

Könnyedén elkészíthető, egytálételnek is beillik.

Hozzávalók

ragu

polenta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...